IFK-spelare utanför toppen på lista

Fem spelare bland de 25 bästa – men ingen på topp tio för IFK Norrköping.

4 januari 2019 10:30

LÄS MER: "Varit en helt fantastisk tid"

Det är Fotbollskanalens redaktion och bloggare som har tagit fram sin ranking av allsvenskans 25 bästa spelare senaste säsongen.

Allsvenska tvåan IFK Norrköping verkar bedömas ha jämnheten men sakna topparna. Klubben har fem namn med en bit ner i listan men inte en enda bland de tio främsta.

David Moberg Karlsson, som i december skrev på för Sparta Prag i Tjeckien, anses ha varit den allra bäste IFK-spelaren och placeras på 13:e plats.

"Hans tio mål och sex målgivande passningar var högst bidragande till att Peking slogs om guldet in i det sista. Blev belönad med ytterligare ett utlandsäventyr", är en del av omdömet om "DMK".

Lagkaptenen Andreas Johansson får placeringen bakom Moberg Karlsson, alltså 14:e på rankingen.

"Aviserade redan i somras att han kommer flytta hem till Halmstad men höll trots det högsta allsvenska klass. Har sedan han flyttade ner i backlinjen varit en av seriens bästa och var det även i år", skrivs om "Ante".

På plats 15 finns Simon Thern, 18:e är succémålvakten Isak Pettersson och 20:e plats föräras Alexander Fransson.

De allra bästa allsvenska spelarna, enligt Fotbollskanalen, är Häckens skyttekung Paulinho (etta), Norrköpingssonen Kristoffer Olsson, numera i AIK (tvåa) och Sundsvalls vasse avslutare Linus Hallenius (trea).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa