IFK-managern: "Växte tillsammans"

Insatsen mot AIK var viktig. "Vi växte tillsammans", säger IFK-managern Jens Gustafsson inför mötet med Kalmar.

12 april 2019 19:30

LÄS MER:IFK:s positiva besked

LÄS MER:Isländska talanger till Peking

Konstgräs eller naturgräs? Är frågan uttjatad eller inte? Jens Gustafsson vill helst inte ge sig in i den debatten inför helgens match mot Kalmar på Guldfågeln Arena.

– Jag tycker den har hamnat alldeles för mycket i fokus. Den diskussionen vill jag helst hålla mig utanför, säger IFK-managern.

Att helgens match spelas på naturgräs nu har laget ändå förberett sig för. Premiären mot Helsingborg spelades på det underlaget och där föll IFK.

Under fredagen tränade laget på Bollspelaren för att hitta rätt känsla inför helgen och en match där IFK fortfarande jagar säsongens första trepoängare i allsvenskan.

Insatsen mot AIK (0–0) var bra, och har betytt mycket för truppen.

– Vi har en stabilare grund att stå på in i den här matchen. Vi har ett självförtroende som stärktes med många individuellt bra prestationer. Vi växte tillsammans och på det sättet byggde vi också ett kollektivt självförtroende.

Vad är det framför allt som du tycker ni gjorde bra mot AIK?

– Initiativförmågan där vi verkligen visade att vi ville vara med och påverka matchbilden. Duellspelet var bra. Alla klev in och visade att de verkligen tyckte det var jätteroligt att spela.

Kalmar har under Magnus Pehrssons ledning inlett med en poäng, precis som IFK. Rasmus Elm har sett bra ut på mitten så här långt.

– Jag tror att det blir en fysisk matchbild. Båda lagen kommer att ha en vilja att ta kommandot och ha mycket boll, säger Jens Gustafsson.

Om ni vinner har ni fyra poäng av nio, skulle det vara en okej start?

– Jag ser det inte så, jag resonerar inte kring starten på det sättet än. Det är väldigt jämnt och det kommer det vara längre och längre tid innan det utkristalliserar sig.

Förutom Kasper Larsen (som fått positiva besked om sitt knä) saknas också Pontus Almqvist på grund av skada. Isak Bergmann Johannesson är inte heller spelklar än, IFK väntar fortfarande på ett klartecken där eftersom han är under 18 år och från ett annat land.

Med sig ner till Kalmar har Jens Gustafsson ett par spelare extra, den exakta truppen tas ut under matchdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson