IFK-managern: "Jag är bara lycklig"

Luckan efter Andreas Johansson lär inte fyllas med Rasmus Lauritsen. "Vi får se vem som är mest lämpad att ta den", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

11 februari 2019 17:29

IFK Norrköpings femte nyförvärv (inkluderat de två unga islänningarna) hämtas från Danmark. Mittbacken Rasmus Lauritsen, som fyller 23 senare i februari, ansluter från Vejle och premiärspelar direkt hemma mot Eskilstuna i tisdagens träningsmatch.

– En stark mittback i en bra ålder. Vi ser en väldigt bra potential i honom som vi bedömer att vi har ett stort behov av. Både om vi ser kortsiktigt och långsiktigt, säger Jens Gustafsson på måndagens presskonferens på Östgötaporten.

Det är scouten Stig Torbjörnsen som ligger bakom namnet.

– Han har gjort ett gediget arbete när vi har tittat på alternativ som backlinjespelare. Med Rasmus får vi en spelare som är tuff i duellspelet samtidigt som han är skicklig med bollen och har en bra fart. Det är något vi har sökt ganska länge.

IFK kommer lufta hela truppen i tisdagens träningsmatch hemma mot Eskilstuna. Det innebär att även det danska nyförvärvet Rasmus Lauritsen släpps fram efter endast en IFK-träning i kroppen.

– Han kommer få 45 minuter. Det vi ska komma ihåg är att Rasmus har tillhört Vejle till och med i dag. De har förberett sig för att spela Superligapremiär i lördags så han är i speldugligt skick. Han har haft en tuff försäsong sedan i slutet av december. Vi anser att han är fullt konkurrensduglig från början, konstaterar Jens Gustafsson.

IFK-managern vill inte låsa Lauritsen vid en särskild position i tremannaförsvaret. Eller någon annan spelare heller.

– Vi är ganska flexibla i vem som spelar var. Sen har vi valt att vänta och se vad som utkristalliserar sig med vilken som är mest lämpad i de olika positionerna. Framför allt den centrala positionen som har varit upptagen i några år (Andreas Johansson), som ni vet. Vi får se vem som är mest lämpad att ta den men Rasmus kommer framför allt att konkurrera på höger- och vänsterposition, klargör han.

Är luckan efter Andreas ditt största huvudbry just nu?

– Nae. Jag känner inte att det finns så mycket huvudbry just nu. Vi kommer från en träning som ni skulle ha sett, det var en av de bättre vi har haft. Jag anser inte att vi har några huvudbryn. Jag är bara lycklig över att vi har fått till stånd den här truppen. Varje spelare har en attityd att ge sitt allra yttersta, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh