IFK ger Torstorps målvakt chansen

Målvakten från Torstorp får chansen i IFK Norrköpings kasse.

11 oktober 2018 14:00

IFK möter Brommapojkarna i U 21-serien på fredagen. Det blir ett starkt IFK-lag som kliver ut på Östgötaporten för lunchmatch.

– Vi spelar med de som är här, och inte på landslagsuppdrag, och känner sig 100 procent friska. Vi ser det som ett jättebra sätt att få "träna" på fullstor plan mot bra motstånd. Jag kan inte svara exakt på vilket lag vi kommer ha, det finns några med småskavanker som vi värderar och kommer absolut inte chansa med någon, säger IFK:s manager Jens Gustafsson efter torsdagsförmiddagens träningspass i höstdiset.

LÄS MER: Blågult läger efter allsvenska testet

Klart är dock att Erik Lindell, backen som är utlånad till Degerfors, får chansen i IFK-elvan. Det får även Torstorps 17-årige målvakt Jesper Royé.

– Torstorp har ingen match så de har sagt ja. De målvakter som vi har har redan fått en matchning som vi tycker är lämplig. Då passar det bra att Jesper får 90 minuter här. Det är en lovande målvakt som är från närområdet, då vill vi gärna vara med, säger Jens.

Jesper testtränade med allsvenska Gif Sundsvall förra hösten, och får nu alltså en ny möjlighet med ett lag från högsta serien.

– Det blir första matchen jag gör i IFK-tröjan. Det känns extra kul och är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Jesper, som efter några framgångsrika säsonger med Torstorp i division 3 nu vill uppåt.

– Jag har tränat med IFK:s A-lag vid några tillfällen när det behövts och passat. Som det ser ut blir det en övergång till Sylvia till nästa säsong. Det är absolut ett bra steg för mig. Maths (Elfvendal, IFK:s målvaktstränare), tycker det är ett stort hopp från trean till allsvenskan direkt. I Sylvia får jag vänja mig med samma typ av fotboll, och senare förhoppningsvis ta steget upp till IFK och allsvenskan. Maths är perfekt att samarbeta med, både som målvaktstränare och som person, säger Jesper.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander