IFK föll stort hemma i genrepet

Som väntat fick IFK Norrköping en svettig uppgift i genrepet. "Vi gör inte en allt för stor sak av det här", sa managern Jens Gustafsson till CMore efter 0–3 mot Rosenborg.

25 mars 2019 15:06

Man kan inte klaga på IFK:s motstånd i premiärnedräkningen. Efter hemmasegrarna mot Malmö FF och Sarpsborg väntade Rosenborg på Östgötaporten. Riktigt tuffa nordiska utmaningar i väntan på Helsingborg borta på söndag.

Med Alexander Fransson på landslagsuppdrag och Simon Thern skadad blev det ett nytt innermittfält i genrepet mot det norska storlaget. Gudmundur Thórarinsson fick chansen igen bredvid Sead Haksabanovic. Trion kompletterades av Alexander Jakobsen som också fick matchens första stora målchans.

Pål André Helland var ännu närmare i sin andra framstöt i IFK:s straffområde. Nicken gick i stolpen innan den rensades bort på mållinjen av Rasmus Lauritsen. Dock kunde Rosenborg göra 0–1 på den efterföljande hörnan genom David Akintola.

Sex minuter senare följde Dorde Denic upp med 0–2 när IFK-försvaret inte var riktigt samlat.

En finfin start för norrmännen, som kom till Norrköping utan välkände Nicklas Bendtner i deras "generalprov" inför seriestarten.

IFK, där Christoffer Nyman gjorde en intressant återkomst i startelvan efter sin skada, hade svårt att få tag i matchen. Kalle Holmberg var dock nära mål efter sitt skott en halvtimme in.

IFK avslutade halvleken starkt och kom närmare ett reduceringsmål.

Johannes Vall rev ned applåder när han drog igång ett anfall på egen hand på vänsterkanten, efter att ha börjat längst ned som siste spelare i försvaret.

– Det är lite för billiga mål. Vi måste upp en nivå och göra det bättre tillsammans i andra halvlek.Det är lite för plottrigt och vi vinner inte duellerna. Det blev bättre mot slutet men vi måste upp ändå, sa Kalle Holmberg till CMore när han summerade 0–2 efter 45 minuter.

Han själv fick IFK:s första stora chans i den andra halvleken men skottet styrdes upp i burgaveln. Strax därpå fick Jakobsen en gyllene möjlighet men hans volley från bra läge gick skyhögt över.

Det var desto mer kliniskt när Pål André Helland fick öppen gata på IFK:s högerkant. Pang i bortre hörnet och 0–3 på tavlan.

IFK bytte in Alexander Blomqvist och Jordan Larsson när laget försökte lyfta sig efter det tunga underläget.

Med 20 minuter kvar att spela kom även ett trippelbyte när Henrik Castegren, Manasse Kusu och Pontus Almqvist skickades in.

I det stora hela gjorde IFK en fullt godkänd andra halvlek, även om det inte radades upp några pärlband av målchanser. Nyinbytte Andreas Blomqvist var dock vära att vinkla in ett mål när laget jagade reducering.

Jordan Larsson fick den sista chansen men sköt utanför.

IFK fick lämna genrepet mållöst.

– Vi gör inte en allt för stor sak av det här. Innan det här har vi vunnit två matcher med ganska god marginal även om det inte har speglat matchbilden. Den här matchen var väl samma fast åt andra hållet. Vi känner oss väl förberedda inför premiären och det känns bara bra. Vi har några målsituationer som vi borde göra bättre men vi kommer ändå till bra möjligheter utan att lyckas sa IFK-managern Jens Gustafsson till CMore efter förlusten

Matchfakta

IFK Norrköping–Rosenborg BK 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 (14) David Akintola, 0–2 (19) Dorde Denic, 0–3 (52) Pål André Helland.

IFK:s lag: Isak Pettersson – Filip Dagerstål (Henrik Castegren, 72), Rasmus Lauritsen, Kasper Larsen – Kevin Álvarez, Gudmundur Thórarinsson (Manasse Kusu 72), Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (Alexander Blomqvist 57), Johannes Vall – Christoffer Nyman (Pontus Almqvist 72), Kalle Holmberg (Jordan Larsson 61).

Varning, IFK: Kalle Holmberg.

Domare: Victor Wolf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh