IFK-beskedet: "Nu är jag fullt frisk"

Han lämnade ett sent återbud mot Elfsborg. Nu är Gudmundur Thórarinsson spelklar igen. "Nu är jag fullt frisk", säger IFK-mittfältaren.

9 maj 2019 18:00

LÄS MER: Han riskerar att missa IFK-mötet

LÄS MER: "Vi är mycket bättre nu"

Räkna med att den isländske mittfältaren kan vara tillbaka på planen mot IFK Göteborg på måndag. Under torsdagen tränade han fullt ut efter att ha missat matchen mot Elfsborg.

Då kom ett sent beslut.

Managern Jens Gustafsson säger:

– Vi fattade ett säkerhetsbeslut. Då visste vi också att han kommer vara tillbaka på planen ganska snabbt. Med facit i handen, hade vi fattat ett beslut som gjort att han skulle vara borta från planen en längre tid så hade jag inte riktigt kunnat stå för det.

Gudmundur Thórarinsson var också nöjd efter torsdagens pass – inga bakslag alls.

– Det är jättebra. Det var en liten känning i låret som jag hade. En överbelastning. Så Dale (Reese, idrottsskadeterapeuten) tog egentligen det beslutet att det inte var så smart att spela, det kunde ha blivit något allvarligt då. Det var smart av honom. Nu är jag fullt frisk, säger Thórarinsson.

Om det hade varit sista matchen och allt hade hängt på den hade du kunnat spela?

– Ja, då hade jag nog berättat för Dale att han inte hade fått bestämma, haha. Det var en säkerhetsgrej för att det inte skulle bli något.

Du tränade vid sidan lite förra veckan också, var det av samma orsak?

– Exakt. Jag kände lite av det då också. Jag fick en smäll mot Djurgården, spelade sedan hela Malmö-matchen men jag tror att den smällen kan ha påverkat lite. Det var smart att vila en match, även om man inte vill det.

När tabellraden kommer på tal, med väldigt många oavgjorda resultat, medger Thórarinsson såklart att laget måste hitta vinnarkänslan nu.

– Det är klart att vi vill komma på vinnarspåret och börja vinna. Vi har ett jätteläge mot Göteborg och jag känner fortfarande att det är positiv stämning i truppen. Vi vet vad vi kan och vi vet vår toppnivå. Vi har inte hittat den ännu men vi ser vilken kvalité vi har i truppen, säger han och fortsätter:

– Det kommer funka, det är jag 100 procent säker på. Jag har till och med känslan av att vi kommer vara jävligt bra mot Göteborg. Vi är hungriga, speciellt framför våra fans. Det är alltid en oerhörd känsla, då måste vi ge tillbaka.

Upplever du någon press i truppen?

– Jag känner personligen inte av att vi är stressade eller pressade. Perioder i matcherna i år har vi varit jättebra. Sedan är det vissa grejer vi måste jobba på att bli bättre på. Få mer press högre upp i planen, vinna bollen där uppe, ha mer bollinnehav för att styra matcherna och ha mer energi när vi sedan kör. Vi jobbar med det varje dag. Det funkar inte att bli orolig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson