IFK bekräftar: Kamara på tester i USA

Alhaji Kamara är sedan en vecka tillbaka i USA för att undersöka möjligheten till spel i MLS. "Av Uefa har han spelförbud. Jag vet inte om de bedömer det annorlunda där", säger manager Janne Andersson.

7 maj 2016 12:51

Fram till 11 maj är transferfönstret öppet för Major League Soccer (MLS).

IFK Norrköpings anfallare Alhaji Kamara upptäcktes i våras ha ett medfött hjärtfel, en ovanlig avvikelse i kranskärlen. Det kan medföra en stor risk för plötslig hjärtdöd vid maximal ansträngning.

En ytterligare utredning skulle göras, men fram tills dess fick han spelförbud av Uefa och avråddes från att spela fotboll.

– Det är frustrerande. ­Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här, sa Alhaji Kamara till IFK:s hemsida efter beskedet.

Nu verkar en öppning dykt upp för Alhaji Kamara. I förra veckan gav IFK Norrköping godkännande till Kamara och hans agent Patrick Mörck att åka över till USA för ytterligare undersökningar.

Hur de har gått för den kontraktsbundne spelaren kan inte Janne Andersson svara på.

– Han har spelförbud av Uefa. Sen vet inte jag om det har dykt upp ny fakta som gör att han kan spela i USA, det kan jag inte riktigt svara på. Inte heller om de skulle ha en annan bedömning där borta, säger Janne Andersson.

Enligt Expressen.se ska MLS-klubben DC United från Washington vara intresserat av IFK-spelaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle