IFK-backen om att spela i division 1

"Jag tror att jag kommer bli en bättre spelare av det här", säger IFK:s Alfons Sampsted om att han kommer spela i Sylvia under våren.

4 april 2019 15:00

LÄS MER: IFK-anfallaren tillbaka i full träning

LÄS MER: Beskeden om Sampsted och Almqvist

Det är inget officiellt bekräftat från IFK men tanken är i alla fall att den isländske backen Alfons Sampsted ska dubbla i vår med både IFK och samarbetsklubben Sylvia.

– Det blir en blandning. Träna både här och där och spela både här och där. Det blir en kombination som jag tror kommer bli bra, säger Sampsted till Sporten.

Han räknar med mycket speltid i den svart-vit-randiga klubben och att också kunna få speltid i IFK:s U21-matcher under våren.

– Jag tror att jag kommer få jättemånga minuter i Sylvia och även i U21. Så jag tror att jag kommer bli en bättre spelare av det här.

Det har spekulerats lite i att du skulle flytta hem, har det varit aktuellt?

– Det har alltid varit spekulationer, det har funnits intresse både förra sommaren och nu från Island men jag tycker att svensk fotboll är bättre och jag vill försöka hålla mig här. Det är bättre kvalité på träningarna. Jag vet inte hur division 1 är men jag hoppas att det är bra kvalité där också.

Du känner att du utvecklats här även om det inte blivit så mycket speltid i A-laget?

– Jag känner mig som en mycket bättre spelare än jag var när jag kom hit först bara genom att träna. Kvalitén på U21-matcherna är sådär ibland men ibland är det bra matcher. Det var därför vi bestämde att ta den här kombinationen fram till sommaren och sedan kollar vi av läget då igen, säger Alfons Sampsted och fortsätter:

– Om jag jämför med hur det känns i U21-landslaget med Island så känner jag mig som en mycket bättre spelare nu. Jag kan spela på flera olika positioner och jag känner mig tryggare. Det blir bara bättre och bättre.

Han känner fortfarande att spel i allsvenskan finns inom räckhåll. Även om konkurrensen i IFK är tuff.

– Jag känner mig redo för det men man måste ha lite erfarenhet bakom sig som försvarare. Det är det jag försöker hämta nu. Men sett till fotbollskapacitet känner jag mig redan där.

Ifjol var du utlånad till Landskrona i superettan, har det funnits sådana tankar nu på att lånas ut till någon annan klubb?

– Vi kollade på det också och försökte se vad som finns runt omkring och i Norge. Men det fanns inget som intresserade mig mer än Norrköping och Sylvia. Om det kommit något som var jättebra hade det kanske blivit något men det fanns ingenting.

Din kompis Arnór Sigurdsson spelade också i Sylvia en kort period och det gick ganska bra för honom efter det.

– Ja, vi spelade tillsammans där i två matcher. Så är fotbollen. Ibland behöver man få chansen att spela, får jag det i Sylvia kanske jag får det här också. Jag ska göra det bästa av varje situation, det är bra att hålla sig i spelform och sedan får vi se vad som kommer efter det.

Simon Thern var med delvis med kollektivet under torsdagens träning. Något klart besked om status kunde dock inte managern Jens Gustafsson ge än.

Det återstår några pass innan IFK möter AIK på Östgötaporten på måndag men tidigare har klubben låtit hoppfull att mittfältaren ska hinna återhämta sig till den matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson