IFK-backen: "Det blir mer stabilt"

FIlip Dagerstål känner att IFK är på väg åt rätt håll. "Det blir mer stabilt, vi ser mer ut som ett lag igen", säger backen.

4 maj 2019 08:00

LÄS MER: Vall: "Snart får man börja tänka på det"

LÄS MER: Gerson har passerat 100 i "Peking"

LÄS MER: Gustafsson: "Sviterna efter en tuff vecka"

Är vattnet halvtomt eller halvfullt? Ska man fokusera på att det bara blivit en seger hittills eller att man bara förlorat en match? IFK har poängmässigt hur som helst inte fått den start man önskade i den jämna tabellen.

Filip Dagerstål håller med.

– Vi hade velat ha några fler poäng, sedan har vi väldigt många oavgjorda resultat där vi lika gärna kunde ha haft segrar, säger han och fortsätter:

– Spelet har inte klaffat till hundra procent än, men jag tycker det börjat se bättre och bättre ut. Det blir mer stabilt, vi ser mer ut som ett lag igen. Det stämmer inte helt än, men det är inte så konstigt så tidigt på säsongen. Och på måndag är ett utmärkt tillfälle att bli ännu bättre som lag och göra de grejerna vi är bra på.

LÄS MER: Gustafssons besked – i heta frågan

LÄS MER: Tuff väg tillbaka för mittfältaren

Elfsborg är nästa motståndare – ett formstarkt sådant – på Borås Arena.

– De har börjat bra, och har många bra spelare som både Jonathan Levi och Pawel Cibicki som jag spelat med också, att hålla ordning på. Men det känns som att vi går in i matchen med bra självförtroende.

Vad är det främst du vill att ni ska göra bättre?

– Det är en del grejer vi tränat på, som att ta oss fram i olika ytor som vi vill besätta och komma in i. Och i försvarsspelet har vi inte riktigt fått pressen att stämma, vi har jobbat en del med det. Man får justera lite, snacka lite och komma överens. Det kommer att bli jättebra.

Vad är specifikt viktigt mot spelare som Levi och Cibicki?

– Det är två otroligt bra fotbollsspelare, man måste vara med hela tiden. Men samtidigt är man det i varje match. Vi kommer inte göra något annorlunda för enskilda spelare.

LÄS MER: Köpet ett led i IFK:s rekordsatsning

För egen del har han spelat sig till en ordinarie plats i trebackslinjen och Filip Dagerstål uppskattar att det har blivit lite kontinuitet i försvaret ett tag.

– Det är viktigt att lära sig hur andra funkar. Man ska inte tjata om "Ante" (Andreas Johansson) men nu är det nytt och man ska lära känna nya spelare. Jag tycker det känns stabilt nu, vi släpper inte till så mycket chanser. Mot Djurgården fredade vi oss ganska bra i andra halvleken även om det var surt att vi släppte in ett på slutet.

Är du nöjd med din egen säsong hittills?

– Det tycker jag ändå. I början tycker jag att vi hade lite problem med vårt försvarsspel som lag. Vi var inte samspelta, jag tycker det har blivit bättre sista tiden. Jag känner att jag är inne i det och har presterat bra fotboll. Som laget, en uppåtgående formkurva.

Hur mycket kollar du tabellen?

– Vissa kanske kollar, jag bryr mig inte så mycket. Framför allt inte så här tidigt. Det är ett getingbo och har inte hänt så mycket än. Sedan är det klart att man har lite koll, men det är fler lag än vi som inte riktigt hittat formen än. Jag är absolut inte stressad eller så.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson