LÄS MER: Stjärnan nära en flytt – spelar inte

LÄS MER: Uppgift: Så stor blir prislappen

LÄS MER: Krönika: Jordan kan bli IFK:s rekordförsäljning

Artikelbild

Bara timmar före avspark mot Liepaja kom uppgifter om att Jordan Larsson är på väg bort från klubben. IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt bekräftade dem när Sporten fick tag på honom på läktaren.

– Sannolikheten att Jordan spelar i Norrköping igen är ganska liten. Det kommer en läkarundersökning när som helst, sa Hunt.

Tränare Jens Gustafsson bekräftade att han fick beskedet om Jordan Larssons frånvaro först på matchdagen. Med en sådan uppladdning var frågan var hur IFK Norrköping skulle svara på planen. Svaret var – snabbt. Det tog drygt en halv minut innan Simon Thern hade fått bollen i ett vidöppet lettländskt straffområde och satt bollen i nät.

Det tände en redan taggad publik på ett kokhett Östgötaporten och Norrköping trummade på med chanser – men det var bara 1–0 i paus.

Artikelbild

– Vi fick en fantastiskt bra start och kände väl att vi var numret större än dem. Samtidigt är det inte alltid som det går lika lätt som man tror när man får en tidig ledning, säger Jens Gustafsson.

"Peking" fortsatte att vara spelförande i andra halvek men skapade inte de hetaste målchanserna. Länge såg det ut som att avsaknaden av en giftig målskytt som Jordan Larsson skulle kosta laget en bekväm ledning till bortamötet i Lettland – men sedan kom Sead Haksabanovic in. Det tog honom åtta minuter innan han hade dragit in stenhårt distansskott i krysset. Ett riktigt drömmål.

Artikelbild

– Jag fick bollen i ganska hög fart och drog in den, ler han.

Haksabanovic har haft en tuff tid i Norrköping och bara startat en match under våren. Nu visade hans inhopp prov på mer och IFK åker till Liepaja med en stabil 2–0-ledning.

– Jag känner att jag är ganska stark mentalt och ger 110 procent varje träning, säger Haksabanovic.

IFK Norrköping hoppades mycket på West Ham-lånet när han presenterades – mer än vad han hittills presterat. Kanske kan Jordan Larssons flytt vara tillfälligheten som gör Haksabanovic att få mer speltid – och nå nya höjder.

– Vi har jobbat mycket med Haksabanovic och vet att han vill mycket, det är nästan som att vi behöver hålla tillbaka honom ibland, säger Jens Gustafsson.

Haksabanovic tappar en nära vän i och med Jordan Larssons flytt men är samtidigt glad för hans skull.

– Han är väl den som jag har klickat bäst med här. Han är en riktigt bra kille, som en broder, säger Haksabanovic.