Här skickar IFK över pressen på Jitex

Tillbaka som vinnare. Då passade Lovisa Gustafsson på att skicka en passning till Jitex: "De ska känna press", säger anfallaren.

Här rycker IFK i från i hemmamatchen mot Nittorp. En stark andra halvlek låg bakom 4-2-segern.

Här rycker IFK i från i hemmamatchen mot Nittorp. En stark andra halvlek låg bakom 4-2-segern.

Foto: David Iwung

Fotboll2019-09-14 19:49

Det var muntrare i IFK Norrköping den här lördagen jämfört med för en vecka sedan. Förlusten i seriefinalen mot Jitex placerade "Peking" i ett jaga-läge och frågan var om de skulle orka att svara upp mot mittenlaget Nittorp efter den tunga förlusten och den tappade serieledningen.

Svaret: Säkra 4–2 hemma på Östgötaporten.

– Jitex har bara en poäng mer, fortsätter vi att vinna kan de lätt tappa, säger Lovisa Gustafsson som är tillbaka på planen efter ett uppehåll på tre månader.

En rensad boll – i hemmamatchen mot Jitex – tog så illa att IFK-forwarden drog på sig en rejäl hjärnskakning.

Comebacken skedde för en vecka sedan med ett inhopp och nu bytte hon av tvåmålsskytten Alva Selerud efter en timme.

– Det är tufft att komma in en sådan här match och det har varit tufft att sitta vid sidan men samtidigt har vi gått så bra så det har varit roligt att följa laget. 

– Det har tagit tre månader att komma tillbaka. De visste inte riktigt vad det var, någon nervskada. Konditionen kanske inte är den bästa men jag tränar på, fortsätter Gustafsson.

Med två matcher kvar lever det i tabelltoppen och kommer att vara en frän fight hela vägen in mellan IFK och Jitex om vem som tar seriesegern som innebär säkrad kvalplats. 

Onsala borta och Lindö i sista omgången återstår för IFK:s del som självklart följer Jitex avslutning med samma spänning som sin egen.

– Vi ska vinna båda matcherna. Det här är ett så pass bra och skönt gäng att vara i. Det känns som vi utvecklas varje match, säger Gustafsson.

Alva Selerud som inledde målskyttet och visade vägen med att slå en hörna direkt i mål till 2–1 kunde kliva av med gott samvete med en halvtimme kvar att spela.

– Prestationen idag och den mot Mariebo visar att vi verkligen ska vara ett topplag och att vi har alla möjligheter att ta oss upp i elitettan, säger mittfältaren med den fina vänsterfoten. 

På ett personligt plan var det en extra skön seger för Selerud vars Linköping föll tungt i allsvenskan hemma mot Eskilstuna i fredags. 

– Det har varit en tung vecka och vi förlorade i går också (fredag) med Linköping. Det har varit en jobbig vecka. Jätteskönt att vinna här så man får en bra känsla med sig i helgen. 

Matchfakta: IFK Norrköping–Nittorp 4–2 (1–0)

Målen: 1–0 (25) Alva Selerud, 1–1 (52) Alma Öberg, 2–1 (56) Alva Selerud, 3–1 (60) My Cato, 4–1 (67) Linn Bogren. 

Lovisa Gustafsson är tillbaka efter ett par månders frånvaro på grund av hjärnskakning.
Lovisa Gustafsson är tillbaka efter ett par månders frånvaro på grund av hjärnskakning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!