Här är IFK:s besked om backskadan

Skadad i U21-matchen. Men det verkar inte som någon större fara med IFK:s danska back Rasmus Lauritsen.

19 februari 2019 16:01

LÄS MER: Förre IFK-stjärnan tillbaka i Danmark

LÄS MER: DMK om debuten: "Vill visa fansen"

Klubben går ut i sina sociala medier med att det är lugnande besked för 22-åringen. Han tvingades kliva ut efter drygt 20 minuter i U21-mötet med Örebro.

Tisdagens undersökningar visar på att han "fått en muskelproblematik i nedre delen av underbenet". Enligt det IFK skriver kommer det behövas rehabilitering under en kortare tid.

När Sporten når managern Jens Gustafsson säger han:

– Vårt medicinska team var ganska lugna direkt. Vi går inte ut i detalj med hur lång tid det handlar om utan uttrycker det som en kortare tid. Framför allt är det lyckligt för Rasmus som knappt hunnit visa upp sig här och dessutom inte har någon historik med skador. Han var bedrövad igår men kände sig mycket bättre idag.

När det gäller Christoffer Nymans skada i knäet, som han drog på sig under träningslägret i Portugal, är det ungefär samma besked. Det är ingen fara men krävs en kortare tid av rehab ytterligare.

– Båda har utrymme att skynda långsamt. Det är bäst för alla parter, säger Jens Gustafsson om att både truppens bredd och läget i säsongen gör att man hellre ger det lite extra tid.

En som varken spelade cupmatchen mot IFK Värnamo eller U21-mötet med Örebro är Alexander Jakobsen. Det finns ingen dramatik där heller, säger Gustafsson.

Jakobsen har också fått en smäll och är inte i speldugligt skick just nu.

– Han har fått en smäll på vaden som hållit honom borta från träning på slutet och som säkert kommer göra det i några dagar till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson