Här är beskedet om IFK-anfallaren

Simon Skrabb fick ett bakslag på sin skada. Spel mot Rosenborg? "Jag tror inte han kommer vara uttagningsbar", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

23 mars 2019 14:30

LÄS MER: IFK-profilen hälsade på förra laget

LÄS MER: Så tror profilerna om IFK:s säsong

Det har matchats tufft på slutet för "Peking". Efter de svagare insatserna i cupen och mot Jönköping har man lyft spelmässigt mot Malmö och norska Sarpsborg 08. Nu väntar en ny tuff utmaning i genrepet när Rosenborg kommer till Östgötaporten.

IFK tränade tidigt på lördagsmorgonen och har en stängd träning på söndagen också inför det mötet.

– Det var första gången vi körde 8.30 på morgonen och det var en helt fantastisk träning. Det måste jag säga. Så vi fortsätter träna den tiden så får jag populärpoäng, säger Gustafsson efter passet på Östgötaporten.

Han medger att det var en tuff tid när spelet inte såg så bra ut tidigare under vintern.

Det fanns en frustration?

– Det fanns det hos alla. Jag vill inte släta över att vi inte gick vidare i cupen men den perioden som kom efter det, inkluderat matchen mot Jönköping, var en tid när vi verkligen kritiskt granskade oss själva och vad vi höll på med. Så det var en ganska tuff tid, men också bra för oss.

Vad vill du se mot Rosenborg?

– Att den tar sin förankring i de senaste matcherna, där vi förvisso mött väldigt bra lag. Inget av resultaten har speglat 90 minuters prestation, vi har haft bekymmer i början av båda matcherna, svarar Gustafsson om de två segrarna mot Malmö och Sarpsborg.

– Jag tycker att vi ser mer och mer stabila ut, mer som ett vuxet lag. Vi använder färre tillslag och är duktiga i duellspelet. Det är de sakerna jag vill se nu också, att vi fortsätter resan mot att bli stabilare och inte hamnar i den där frustrationen eller gör saker som är pojkaktiga på planen.

Skadeläget har lättat men sex spelare är iväg på landslagsuppdrag på olika håll. Ian Smith, Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Alfons Sampsted, Oliver Stéfansson och Isak Bergmann Jóhannesson saknas av den orsaken.

Simon Skrabb lär inte kunna spela mot Rosenborg på grund av den skada som hållit honom borta sedan matchen mot Eskilstuna – en smäll mot nedre delen av benet/foten. Han har tränat på slutet men på lördagen kom ett bakslag.

– Jag vet inte hur det är med honom, men jag tror inte han kommer vara uttagningsbar. Skadan gör sig påmind igen.

Oroväckande?

– Jag vet att det är en smärta som är tuff, men jag hoppas att han kommer kunna vara på planen senare i veckan.

Kollar ni något på Rosenborgs sätt att spela inför en sådan här match?

– I det här fallet nöjer vi oss med att Stig (scouten Torbjörnsen) berättar kort hur de uppträder. Det gjorde han inför Sarpsborg och det är likadant nu, annars bryr vi oss inte om det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson