"Han vore ett perfekt val för Aris"

Blir det någon flytt för Kalle Holmberg innan transferfönstret stänger? "Han vore ett perfekt val för Aris", menar grekiske journalisten George Strantzalis.

29 januari 2019 18:00

Aris Thessaloniki verkar gå all-in på svenska fotbollsspelare. Daniel Larsson gick från bänken i Turkiet till den grekiska ligaåttan nyligen.

Klubben har uppgetts vara på jakt efter både AIK:s Daniel Sundgren och IFK:s Kalle Holmberg under de senaste dagarna.

Sundgren verkar nu avskriven.

Det uppgav i alla fall sportchefen Björn Wesström för AIK Play under måndagskvällen – något som Fotbollskanalen bland annat rapporterade om:

– Vi mottog ett intresse, genomförde en förhandling och kom inte överens med de som var intresserade. Det är väl där vi är. Vad vi har förstått så har de backat ur, de har meddelat det i alla fall. I nuläget är han AIK:s spelare och vi planerar för att han är i AIK, konstaterade Wesström där.

Kalle Holmbergs vara eller inte vara i Aris Thessaloniki är fortfarande inte lika klart utåt sett. IFK-anfallaren själv bekräftade i alla fall att det hade kommit ett bud till IFK när Sporten pratade med honom.

– Jag har googlat och det jag fått reda på där är väl vad jag vet. Det verkar vara en fin stad och fina fans. Ett stort intresse, sa Holmberg då.

Nu har Sporten även varit i kontakt med den grekiske journalisten George Strantzalis som bevakar Aris Thessaloniki. Han bekräftar i princip de uppgifterna som florerat.

Han konstaterar:

– De har sagt att de är intresserade av Karl Holmberg. De är på jakt efter en bra central anfallare och han vore ett perfekt val för Aris. Men pengarna som Norrköping vill ha ser ut att vara en tuff sak för Aris.

Summan som nämns i Grekland är 580 000 euro, alltså ungefär de dryga sex miljoner kronor som det också spekulerats om i svensk media.

Det grekiska transferfönstret stänger den 31 januari så det är inte så mycket tid kvar.

Kalle Holmberg börjar på bänken i kvällens träningsmatch mot Linköping City.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson