Vem var det då? En ytterback och en av de som varit längst i laget är en ledtråd.

Christopher Telo?

Rätt svar.

Artikelbild

| Yoyo-testet är något IFK kör kontinuerligt för att ha koll på spelarnas status.

Telo höll ut längst på det monotona upplägget där man ska springa fram och tillbaka över planen på speciellt uppsatta tider. Det går fortare och fortare och en efter en "trillar bort". Tills en återstår.

– Jag brukar ligga i topp. Det visar att man har hyfsat grundkondition och att man hållit igång under ledigheten. Man vet vilken nivå man ska ligga på även när man är borta, sa Telo efter att 2017 års säsong officiellt dragit igång.

Alltid varit i topp

Flera spelare har hållit igång på Östgötaporten redan under december. Andra har tränat på sina respektive orter. Christopher Telo har hunnit med en semesterresa till Thailand men nu är han tillbaka och sugen på 2017.

Artikelbild

| Snabbast. Christopher Telo blev till slut ensam kvar.

Han inledde i alla fall med att besegra Niklas Eliasson som var närmast honom på den inledande löpningen.

– Han är ganska ny så jag har nog aldrig kört med honom. Jag var inte med på det senaste heller. Jag var tvungen att skaka av honom, sa Telo och log.

Artikelbild

| Snabbast. Christopher Telo blev till slut ensam kvar.

Men du brukar vara bäst på det här i truppen?

– Jag har alltid legat i topp på de flesta. Konditionen har varit min starka sida, jag känner att jag måste ha den för mitt spel. Den har alltid funnits där på något sätt.

Artikelbild

| Yoyo-testet är något IFK kör kontinuerligt för att ha koll på spelarnas status.

Med tanke på att sju spelare är iväg med olika landslag var det långt från full trupp som checkade in när assisterande tränarna Stefan Hellberg och Mathias Florén samt fystränaren Jonas Hellberg ledde årets första pass. 17 spelare totalt, men då var Erik Lindell en av dem och han ska snart lämna för utlåning hos Degerfors.

Christopher Telo såg fram mot den nya säsongen.

Artikelbild

| Stefan Hellberg ledde fotbollsträningen.

– Det är skönt att komma bort och skönt att komma igång nu också. Man har saknat det lite.

Var har du för känslor inför den nya säsongen?

Artikelbild

| Tesfaldet Tekie under yoyo-testet.

– Svårt att säga, man har inte hunnit få så mycket känsla än. Det har bara varit att man ska komma tillbaka och träna först och främst, men det ska bli spännande att se var vi står. Det är lite nya tider med nya spelare. Vi hoppas att vi ska kunna hålla uppe den nivån vi haft.

Och för egen del?

Artikelbild

| Målvakten Michael Langer fick visa prov på bra huvudspel under fotbollspasset.

Jag vill alltid utvecklas. Jag känner mig ung och fräsch, även om jag inte är 18 längre. Jag kan fortfarande förbättra mig och jag tar steg hela tiden.

"Har skött träningen"

Artikelbild

| Tesfaldet Tekie var kvick på träningen.

Det blev även en del fotboll under de inledande knappa två timmarna. Den närmaste tiden blir det ganska tuff träning med mestadels två pass om dagen. Även läkarundersökningar ska göras.

Managern Jens Gustafsson kommer hem från de allsvenska tränarnas konferens, i Abu Dhabi i samband med landslagslägret, på måndag. Den 22 januari åker IFK på träningslägret till portugisiska Albufeira och därefter väntar träningsturnering i Stockholm och sedan Svenska cupens gruppspel.

Det är snabba ryck när det väl drar igång med andra ord.

Fystränaren Jonas Hellberg var nöjd med resultatet på yoyo-testet.

– De har skött träningen. Om en vecka skulle de ha ännu bättre resultat, det här är väldigt fotbollsspecifikt med snabba vändningar, sa han om testet.

– Vi vill att det ska vara ganska jämnt, ingen som sticker ut åt något håll och där är vi bra idag. För fem år sedan var det mycket mer utspritt, sa Hellberg.