Han missar IFK:s genrep – skadad

Alexander Fransson är med landslaget. Inte heller Simon Thern kommer kunna spela på IFK:s innermittfält mot Rosenborg.

24 mars 2019 19:54

I en duell i slutet av lördagsträningen åkte Simon Thern på en rejäl smäll. Den tog illa på fotleden och på söndagen hoppade Thern på kryckor.

– Det är mer en säkerhetsåtgärd, så gör man alltid innan man har undersökt det ordentligt och innan man vet om det är någon spricka eller liknande, säger managern Jens Gustafsson om den nya skadan.

Gustafsson bedömer dock inte att det ska behöva bli något långvarigt med Thern. Enligt de första prognoserna var det positivt.

– Han undersöktes nu ikväll och det var goda besked. Vår förhoppning är att det inte ska vara något som håller honom borta någon längre tid. Vi räknar med att han är tillbaka på träningsplanen relativt snart, säger IFK-mangern.

Sedan tidigare är det klart att Simon Skrabb missar måndagens genrep där IFK ställs mot norska giganten Rosenborg hemma på Östgötaporten.

–Skrabb är inte riktigt återhämtad från sin fotledsstukning, men det är inte långt bort.

Dessutom saknas alltså de sex landslagsspelarna som är iväg på olika håll. Alexander Fransson, Ian Smith, Lars Krogh Gerson, Oliver Stefánsson, Isak Bergmann Jóhannesson och Alfons Sampsted.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson