Från IFK till succén i ryska CSKA Moskva. Nu har Arnór Sigurdsson även gjort sitt första A-landslagsmål för Island.

Arnór Sigurdsson gjorde mål för Island mot Andorra.

Fotboll2019-10-14 22:37

Det var i måndagskvällens EM-kvalmöte med Andorra hemma Laugardalsvöllur i Reykjavik som Sigurdsson slog till före pausvilan.

Kolbeinn Sigthorsson nickade ner en boll som Sigurdsson sedan satte i mål för isländsk ledning. Det var ett resultat som också stod sig fram till pausen i matchen där Island så långt på inget sätt var överlägset det på papperet svagare motståndet.

I laget startade även tidigare IFK-spelare som Arnór Traustasson (nu i Malmö FF) och Jón Gudni Fjóluson (Krasnodar).

Andorra var inte ofarligt efter pausen heller, men efter en dryg timme kunde ändå Kolbeinn Sigthorsson utöka ledningen i fritt läge. Island kunde sedan också kosta på sig att missa en straff (Gylfi Sigurdsson) och ändå ta de viktiga tre poängen. Laget är dock kvar som trea i EM-kvalets grupp H. Ettan Frankrike och tvåan Turkiet spelade 1–1 och är därmed fyra poäng före Island med två omgångar kvar.

För IFK-anfallaren Sead Haksabanovic blev det en tyngre kväll när hans Montenegro ställdes mot Kosovo på bortaplan. Haksabanovic, som startade mot Bulgarien senast, fick inleda på bänken nu i matchen där Kosovo gick upp till ledning med 2–0 före pausen. Utöver målen tvingades även Montenegro byta målvakt tidigt då Danijel Petkovic ersattes av Milan Mijatovic redan efter en kvart.

Ingen lysande kväll med andra ord. Haksabanovic blev kvar på bänken hela matchen som också slutade 2–0 till Kosovo.

Montenegro är redan borta från vidare avancemang i grupp A.

Karta: Laugardalsvöllur