Telo värvades till norska Molde i juli 2017 men där kom karriären av sig, mycket på grund av skador. Nyligen värvades Kimstadsonen tillbaka till IFK Norrköping och i dag får han också göra sin första tävlingsmatch med IFK efter återkomsten.

– Jag känner att jag behöver den här tryggheten efter situationen i Norge, sa han till Sporten i samband med övergången för en vecka sedan.

Det är i stort sett samma läge för målvakten Andreas Vaikla, som också har återkommit till IFK från Norge. Estländaren har inte spelat en enda A-lagsmatch under en och en halv säsong i Kristiansund.

Artikelbild

| Andreas Vaikla.

– När jag kom dit var det 50/50 vem som skulle stå. Det blev den andra målvakten (Sean McDermott) och han gjorde en otrolig säsong. Han skulle försvinna inför det här året men tre veckor innan fönstret stängde kom han tillbaka. Då var det ganska klart vem som skulle vara förstemålvakt och då ville jag bara bort i nästa fönster, berättade Vaikla efter måndagens träning.

Både Christopher Telo och Andreas Vaikla ingår i U21-lagets startelva mot Brommapojkarna i U21-mötet på Grimsta IP.

Två dagar innan Europa League-kvalet hemma mot israeliska Hapoel Beer Sheva matchar IFK ett starkt lag på bortaplan, med flertalet spelare från A-truppen.

Noterbart är också att Pontus Almqvist, som bröt nyckelbenet tidigare under sommaren, finns med på bänken.

Artikelbild

| Pontus Almqvist.

Här är IFK:s startspelare mot BP: Andreas Vaikla, Jakob Olsson, Kourosh Kadijani, Christopher Telo, Carl Björk, Kevin Álvarez, Ian Smith, Andreas Blomqvist, Ísak Bergmann Jóhannesson, Alexander Jakobsen, Manasse Kusu.

Matchen börjar 16.00.