"Det känns som de är lite nerviga"

Det luktar repris på guldscenariot med bortamatch för IFK och Kalmar som räddande ängel. "Så länge det lever måste vi tro på det", säger Alexander Fransson.

6 november 2018 07:00

Intrycken från den sanslösa söndagen på Östgötaporten hänger fortfarande kvar i luften dagen efter.

Avtackandet av ikonerna Andreas Johansson och Daniel Sjölund, Sjölunds inhopp på stopptid och hans galna avgörande 3–2-mål mot Örebro i sista minuten.

Och kort därefter misslyckades AIK att stänga igen guldstriden.

0–0 mot Sundsvall gör att allt kommer avgöras i den sista omgången på söndag.

– Nu lever det helt plötsligt igen. Kul att det gör det i sista omgången, konstaterar Alexander Fransson utanför omklädningsrummet efter måndagens lättsamma återhämtningspass.

LÄS MER: "Ville strypa mig efteråt"

LÄS MER: Tårfyllt farväl för veteranerna

LÄS MER: "Problemet är att få tag i bussar"

Precis som under guldåret 2015 även om IFK Norrköping var i förarsätet då. IFK ledde serien inför sista bortamatchen mot Malmö samtidigt som utmanaren Göteborg skulle möta Kalmar hemma.

Kalmar kryssade på Gamla Ullevi den gången men IFK vann ändå guldet av egen kraft tack vare 2–0-segern mot MFF.

Läget är lite jobbigare i år för IFK:s del. Det krävs seger borta mot Häcken samtidigt som AIK får stryk i Kalmar.

– Det var lite annorlunda då eftersom vi hade allt i egna händer. Nu måste vi förlita oss på Kalmar också. Det ska mycket till om det ska gå vägen nu men så länge det lever måste vi tro på det, säger Fransson.

IFK har plockat fyra raka treor med kniven på strupen och AIK har fyra kryss och en vinst på de fem senaste. Därav ovissheten inför avgörandet.

– Det är starkt av oss att ta ifatt nio poängs försprång. Det känns som de är lite nerviga, säger Fransson.

Dock saknades inte chanser mot en storspelande William Eskelinen i Sundsvalls mål.

– Jag tycker det är rättvist eftersom de får 1–1 där på slutet mot Malmö i stället.

Att AIK bara har en förlust i år (mot IFK Norrköping) är också en faktor att väga in i förhandsspekulationerna. Men de senaste matcherna har kostat på för AIK:s del i form av skador och avstängningar på nyckelspelare.

Dessutom ska man inte nedvärdera den mentala aspekten där AIK i stort sett har haft allt att förlora de senaste veckorna.

– Vi har allt att vinna. Vi ska bara hålla huvudet högt och åka ner och köra. Först och främst måste vi fokusera på vårt eget. Häcken är ett bra lag med Paulinho som leder skytteligan. Det är en gubbe att hålla ett extra öga på, säger Fransson.

Han ser fram mot helgen på Hisingen.

– Chansen finns där och det är inte många som får möjligheten att spela om ett SM-guld. Även om marginalerna ska falla på plats.

LÄS MER: Krönika: Klart de skulle få perfekta slutet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh