Inget är lagom med Malmö FF. Klubben är bäst i Sverige på att spegla sig i sin egen pretentiösa självbild. Här tröttnar man aldrig på att frossa i sin egen överlägsenhet. 

Uppblåst, överdrivet och till och med osmakligt ibland, men kan man backa upp egotrippen med att vinna matcher (20 SM-guld ska inte nonchaleras), cementera en status som guldfavorit och dessutom fläska på kontot med nya Europamiljoner med jämna mellanrum så är det svårt att hålla avundssjuka blickar borta – oavsett hur långt man tar sin odrägliga framtoning. 

Hit ska IFK Norrköping på söndag. Till en ny avgörande toppmatch för att leva vidare i en höst som fått nytt liv med sex rekordnollor och en Sead Haksabanovic som kräver tre-fyra motståndare för att tygla. 

Artikelbild

Älskade höst vad fin du är. Hej då, landslagsuppehåll vad tradig du kan vara. 

18 444 har säkrat sin plats läktaren. Markus Rosenberg och Anders Christiansen möter upp på planen. 

Ett pressat och stressat läge för IFK Norrköping? Jag tycker inte det. Tvärtom, rent av.

"Peking" kliver in i ett behagligt bonusläge där de både har förmågan och lyxen att skicka över alla obekväma känslor och måsten på motståndarlaget.

Inpräntade regler i svensk fotboll säger inte bara att MFF ska vara med i guldstriden, de ska leda den. Nu är de bara trea och nollades hemma mot Djurgården när de skulle återställa ordningen. 

Klarar Uwe Rösler att hitta ett sätt att luckra upp ett defensivt tryggt vilande lag med en bra målvakt i ett kollektiv som klarar att slå om lika snabbt och effektivt som serieledarna om de får chansen?

IFK har aldrig riktigt varit med i guldstriden men har kontakt och en form som skrämmer.

Ingen vill möta Jens Gustafssons lag just nu. Ett lag som Simon Thern i veckan kallade "det bästa IFK han spelat i" och det är bara att stapla upp statistiken och hur spelet sett ut efter det sena – och onödiga – baklängesmålet mot Östersund för att hålla med mittfältaren.

Dessutom, och det kanske viktigaste av allt, så finns det en oro i Malmö-land när IFK Norrköping står på andra sidan. 

Det har inte blivit några enkla beställningssegrar de senaste åren och ser vi till 2019 så åkte MFF på en duktig näsbränna i vinterns träningsmatch (4–1) och spelade 1–1 på Östgötaporten i våras. 

Efter Christoffer Nymans kvittering bevakade i första hand skåningarna den pinne de hade i stället för att gasa för tre. Det är inte vanligt men säger något.

2017 vände Daniel Sjölund och Kalle Holmberg (jobbigt skadeavbräck) 0–1 till 2–1 på bortaplan och när MFF vann med samma siffror på Stadion förra sommaren så sa Rösler efteråt:

– Det här var den svåraste matchen sedan jag tog över som tränare. Under de sista 20 minuterna klarade vi inte av att kontrollera matchen. 

IFK Norrköping har byggt upp den här veckan med att matcha och spela på naturgräs. Det är en av de svåraste bortamatcherna du kan ställas inför men tidpunkten att möta Malmö FF och möjligheten att ta med sig poäng hem är god. 

Ett lag måste vinna mer än det andra. Det andra laget har inte mått så här bra på hela säsongen. Det är ett läge där IFK Norrköping kan njuta. Det har inte Malmö FF tid med. De ska bara vinna.