De svaren fick managern i genrepet

"Som helhet kan vi inte vara besvikna", sa IFK-managern Jens Gustafsson som dock var just det på en detalj: De insläppta målen.

25 mars 2019 18:30

Det var genrep för båda lagen och rent resultatmässigt var det i så fall Rosenborg som fick de bästa beskeden in i sin säsong. IFK-managern Jens Gustafsson var dock inte heller alltför nedslagen trots 0–3.

– Det fanns några saker som inte var okej, det ska man ha med sig, men som helhet kan vi inte vara alltför besvikna över att vi förlorade den här matchen. Övergripande så har inte siffrorna speglat matchbilden i de två senaste matcherna där vi stått som segrare och jag tycker inte de gör det idag heller, sa han i det lilla utrymmet intill pressrummet på Östgötaporten.

Det var inte så svårt att gissa sig till vad han var mest besviken på.

Ni släppte in alldeles för enkla mål.

– Absolut. Försvarsspelet var inte godkänt vid målsituationerna och i någon situation till. Dels fredade vi inte målet på det sätt som vi ska. Sedan är det något positionsmisstag också.

Gör det dig orolig?

– Nej, inte över huvud taget. Vi ska lägga fokus på just de här delarna de kommande dagarna.

Kasper Larsen var tillbaka i startelvan och fick 90 minuter. Han började till vänster i trebackslinjen men klev in centralt i andra halvleken.

Det är främst fem spelare om tre platser i backlinjen. Hur klart har du för dig vilka som kommer starta på Olympia i premiären?

– Jag har en ganska klar bild av vad som behövs där. Vi ville verkligen att Kasper skulle få spela med tanke på hans senaste tid. Vi får se hur han reagerar på det och vad hans status är nu kontra när han blev skadad. Det var viktigt för framtiden.

Skönt att ha Christoffer Nyman tillbaka i anfallet också?

– Det måste jag säga. Sedan ska vi fortsätta ha tålamod med honom. Men att han spelade så länge idag, såg så fräsch ut och som den gamle "Totte" i många situationer känns jättebra.

Att Johannes Vall skapat en större konkurrens till vänster på mittfältet höll han också med om. Det har i alla fall skapat lite huvudbry för Gustafsson med mindre än en vecka kvar till den allsvenska premiären.

– Det är en hel del. Han är frejdig och gör alltid sitt jobb. Det är kul att se, speciellt kopplat till hans förra.

IFK kom till spel med ett delvis nytt innermittfält med tanke på att både Alexander Fransson (landslaget) och Simon Thern (skadad) saknades.

– Det ska man ha med sig. Och vi tycker fortfarande att det var en okej insats, inte mer och inte heller mindre. I ett genrep inför en premiär kan det vara svårt att koppla på det allra sista, många är i nästa match i huvudena. Det gäller att förhålla sig balanserat till det. Några spelare kommer också tillbaka i veckan, det ska bli kul att de gör det.

IFK hoppas fortfarande att Thern ska bli redo för spel till dess – han haltade dock betänkligt när han följde matchen mot Rosenborg från sidan.

Efteråt sa han:

– Jag är inte lika hoppfull, men vi får se. Det är sex dagar kvar och nu kan jag inte ens gå.

Söndagskvällens undersökning gav dock positiva besked – det blir en kamp mot klockan för IFK-mittfältaren fram till söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson