Därför fick IFK-spelarna träningsledigt inför Malmö

IFK Norrköping befinner sig mitt uppe i ett marigt spelschema med tre matcher på en vecka. Då gav ledningen spelartruppen ledigt två dagar innan toppmatchen mot Malmö.

24 september 2018 18:00

Den tuffa perioden inleddes på bortagräs mot Dalkurd i lördags och avslutas borta mot Sirius kommande lördag. Däremellan väntar hemmamatch mot Malmö på onsdag. Och så träningar på det.

Det där lämnar inte spelarna oberörda. Och för att vara så pigga som möjligt mot Malmö, så fick IFK-spelarna träningsledigt under måndagen. Detta bestämdes dagen innan.

– Det är hela tiden en känsla som vi i ledarstaben tillsammans har för att känna av spelartruppen. Det är ingenting vi bestämmer i januari att vi ska vara lediga 24 september, säger tränaren Jens Gustafsson.

– Hela tiden är det kopplat till hur vi mår kollektivt och individuellt. Ibland så har vi träningar för vissa och för andra inte. Det är ganska många parametrar som spelar in. I dag (måndag) tyckte vi att det passade bäst, med tanke på matchen som vi hade i lördags och matcherna som kommer på onsdag och lördag, för alla att vara lediga nu.

Hur slitsamt är det med tre matcher på en vecka?

– Det summerar vi när vi tar oss förbi den här veckan. Vi har börjat bra med en seger mot Dalkurd, sedan ska vi följa upp det på onsdag. Men vi använder inte det som en ursäkt, utan det här är ett spelprogram som alla allsvenska lag har och får förhålla sig till.

När IFK Norrköping ställs mot Malmö FF på onsdag, så gör "Peking" det med en dags mer vila än Malmö. När IFK spelar mot Sirius på lördag, så gör de det med en dags mindre vila.

Hur mycket kan en sån dag spela in?

– Skulle man spela så här hela tiden, så hade det spelat in. Men när det är så här isolerat till en vecka som kommer då och då, så tror jag inte det har så stor betydelse. Om du skulle fråga de som är väldigt uppdaterade på detta, så skulle de säga att det har väldigt stor betydelse. Men vi väntar och ser till efter veckan.

Sporten talade med Andreas Blomqvist under måndagen och mellan raderna kunde man ana att en kontraktsförlängning är på gång där.

– Vi ska väl ha ett inledande samtal inom kort, så får vi se vart det tar vägen, säger Jens Gustafsson.

Simon Skrabb byttes ut i 17:e minuten mot Dalkurd medan Kasper Larsen har missat två raka matcher. Här är Gustafssons rapport om de två:

– Simon bedömer vi inte som någon jätteallvarlig skada, egentligen ingen skada utan mer en säkerhetsåtgärd. Vi följer det dag för dag, så att vi inte riskerar att det ska bli något allvarliga. Hans medverkan på onsdag vet vi ännu inget om, säger Jens Gustafsson.

– Kasper är det samma sak med. Det är för tidigt att säga. Han har en smärta som hindrar honom från att spela. Får vi bort smärtan, så är han snabbt tillbaka till träning.

AIK besegrade Hammarby med 1–0 i söndags vilket innebar att IFK fick behålla sin andraplats i toppen. Upp till AIK skiljer det dock sex poäng för IFK.

Var det ett bra resultat för er?

– Innan matchen kunde jag inte svara på vilket resultat som var bäst för oss, då blir det svårt att förhålla sig till vad resultatet blev på ett annat sätt än att det var positivt för oss. Hur det än blev, så måste vi se det som positivt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis