Därför bytte Nyman redan i pausen

Det blev bara en halv match för Christoffer Nyman i storsegern mot Helsingborg. "Jag kanske inte var helt kry", säger IFK-anfallaren.

26 augusti 2019 16:56

5–0 slutade söndagens överkörning på Östgötaporten och IFK slog klubbrekord med femte raka nollan.

Enda lilla smolken i bägaren, eller orosmolnet, skulle väl vara Nymans tidiga byte i så fall. Efter paus ersattes han av Simon Skrabb på topp.

Dagen efter matchen kan "Totte" ge ett lugnande besked.

– Jag hade varit sjuk innan matchen men kände mig bra, och vi hade gjort alla tester också. Men under matchen kände jag av det ändå, efter halva första halvlek. När jag hade löpt var jag fortfarande uppe i varv och det blev för mycket för skallen också. Det blev svårt och då kände man att man kanske inte var helt kry, berättar han.

Var det hjärtrusning också?

– Nej, inte så. Det var mer att återhämtningen inte fanns.

Hettan kanske gjorde sitt också?

– Jag tror det kanske var en kombo av det och att man inte var helt återställd. Det var väldigt tråkigt men det funkade inte. Det kanske hade blivit värre om jag hade fortsatt också.

IFK är träningslediga fram till torsdag och Nyman räknar med att vara med då igen.

– Det tror jag. Jag tog ett blodprov nu också för att se att allt är okej.

Det gick rätt bra ändå, även utan Christoffer Nyman. IFK städade undan Helsingborg på ett kliniskt sätt med fem olika målskyttar.

– Det var fantastiskt. Skönt att få vinna med så många mål. Det var ett tag sedan, konstaterar han.

Dock blev det inget mål från Nyman som ligger tvåa i den interna skytteligan med sju mål.

Frågan är om han hinner ikapp elvamålsskytten Jordan Larsson, som har flyttat till Ryssland, innan säsongen stänger.

– Det är fullt rimligt att klara av på nio matcher men vi får se. Det är ingen målsättning jag har så. Med tanke på hur säsongen har varit för min egen del (missade delar av vårstarten) är det rätt okej med sju.

Han påpekar också att han i första hand kanske inte är en utpräglad målskytt som bara fiskar runt kring straffområdet.

Det är bara att fråga vilken motståndarback som helst hur roligt det är att tampas med en ständigt löpande och uppoffrande Christoffer Nyman.

– Om man kollar på min spelstil så gör jag mycket annat. Jag har spelat med många målskyttar som gör många mål men jag bidrar väl på andra sätt. Sen vill jag självklart göra mål också, jag är ju anfallare. Men det kommer när det kommer. Så länge vi vinner matcher med 5–0, då är det inga problem för mig.

IFK Norrköping kan lägga årets Europaspel till handlingarna. Det blev tre dubbelmöten i kvalet innan sortin borta mot israeliska Hapoel Beer Sheva.

Trots slutet på det äventyret ser Nyman tillbaka på en period som stärkte laget, och hur man samtidigt klarade av att hålla jämna steg i allsvenskan trots det tuffa matchandet.

– Det var väl Östersund borta som man kan gräma sig lite över. Och kanske hemmamatchen mot Beer Sheva, att vi inte lyckades hålla nollan och kanske fick in en boll till. Annars tycker jag vi har gjort det väldigt bra, säger han.

Man har inte sett någon större dipp i allsvenskan. Snarare fem raka nollor...

– Precis, och det är det man känner i gruppen också. Vi har ett självförtroende med varandra och en trygghet, trots att det har varit så tufft. Det har varit fantastiskt kul att vara med om.

Nio matcher återstår av allsvenskan. Sexan IFK Norrköping har tio poäng upp till ettan Djurgården men bara fyra till trean Malmö FF.

– Det är 27 poäng kvar att spela om. Jag tror absolut att vi kommer klättra och sen får vi se hur långt det räcker. Djurgården har ju ett försprång men topp tre är väl fullt rimligt, säger Christoffer Nyman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh