"Där behöver jag göra det bättre"

Övertaget ska omsättas i fler målchanser. "Det jobbar vi mycket med för att det ska bli så bra som möjligt", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

19 oktober 2018 13:32

Det blev "bara" 1–1 mot Djurgården före landslagsuppehållet – och med tanke på spelövertaget IFK hade i den första halvleken då var det en besvikelse för laget att det blev en poäng istället för tre.

Att skapa fler chanser och göra fler mål är knuten som IFK haft att lösa där inför söndagens möte med Kalmar på Guldfågeln Arena.

– Vi behöver vara välorganiserade som lag och vara disciplinerade i vårt försvarsspel. Och sedan att vi kan omsätta vårt anfallsspel i fler målchanser än vi mäktade med mot Djurgården, säger Jens Gustafsson.

LÄS MER: Konkurrens om isländska duon

Under fredagen var första dagen som hela truppen var samlad efter diverse landskamper och det offensiva spelet är i fokus inför de fem sista omgångarna av allsvenskan.

Vad gör ni specifikt för att få det att funka bättre?

– Vi jobbar med signaler och så vidare, där behöver jag göra det bättre för att spelarna ska känna sig mer trygga och för att förenkla för att samarbete ska kunna ske. Det är något som kan ta lite tid, men det jobbar vi mycket med för att det ska bli så bra som möjligt.

Att möta Kalmar på bortaplan innebär återigen en match på naturgräs. Mot ett lag som haft det lite sådär en period.

– Det blir en tuff match, vi möter ett Kalmar som resultatmässigt haft det lite kärvt den senaste tiden, men som presterat bra i matcherna mot väldigt bra motstånd. Det är ett gäng med väldigt många bra spelare, säger Jens Gustafsson.

Lars Krogh Gerson (knäet), David Mitov Nilsson (ryggen) och Andreas Blomqvist (foten) fortsätter sin rehab och är inte aktuella för spel i helgen. På träningen deltog även Simon Thern med rejält skydd på högerlåret.

Han deltog dock hela träningen.

– Det är helt okej, säger Gustafsson om hans status inför helgen.

LÄS MER:IFK återvänder till favoritstället

Med fem omgångar kvar är AIK åtta poäng före i toppen. IFK är trea och ser ut att främst få slåss om Europaplatserna om inte serieledaren från Solna kollapsar helt på slutet.

– Vi tänker inte så, men det med det utgångsläget vi har vill vi gärna avsluta så bra som möjligt och med den plattform vi har vill vi vara med där, säger Jens Gustafsson själv om kampen om att få spela internationella matcher igen nästa år.

Hur viktigt är det för er som klubb att vara med kontinuerligt i Europa?

– Vi har inte varit så lyckosamma i den resan men samtidigt ser vi att lag som vi kan mäta oss med är lyckosamma. Vi vill se till att ta chansen lite bättre än vi gjort och det tycker jag vi har en plattform som skulle kunna ge den möjligheten. Men det är inget vi tittar på utan vi tittar på hur vi ska gå tillväga för att få ett så bra resultat som möjligt mot Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!