Då kollar IFK-managern tabellen

Utan seger efter tre omgångar. Men Jens Gustafsson pratar inte om måstematch mot Falkenberg. "Det är alldeles för tidigt", säger IFK-managern.

16 april 2019 14:30

LÄS MER:Se kvällens U21-match på Östgötaporten

Under tisdagen var IFK tillbaka i träning igen (förutom de som hade U21-match på schemat senare på dagen) – med en trupp som blir allt friskare. Kasper Larsen körde fullt ut igen till exempel.

– Vi är ganska hoppfulla om att fler ska vara uttagningsbara än som var fallet mot Kalmar. Då tänker jag på Kasper. Jag tänker på att Skrabb (Simon) har fått lite mer speltid i sig. Carl Björk kommer att sakta komma in i kollektivet den här veckan, säger Jens Gustafsson.

Dessutom är det inte helt kört med Christoffer Nyman inför fredagens match mot Falkenberg.

– Nej, det är så vi har bedömt det. Han gick av senast, kör tufft (fys) idag förhoppningen är att han ska vara på planen imorgon (onsdag).

Simon Thern körde inte heller med kollektivet under tisdagen, han är fortfarande inte helt hundra i sin skadade fotled. Även om han spelat de två senaste matcherna.

– Vi har hittat ett sätt som förhoppningsvis är bättre när det gäller att hantera hans tränings- och matchnärvaro. Jag tycker han var väldigt bra i matchen mot Kalmar. Vi hanterar honom på ett sätt som gör att han ska kunna stå på planen på fredag också.

Det är tidigt in i allsvenskan än så länge – men samtidigt är det många bra lag och risken att det drar iväg om IFK inte börjar plocka poäng är uppenbar.

Vi som tittar och räknar på tabeller tycker det är en väldigt viktig match på fredag.

– Om vi vunnit alla tre inledande matcher och tagit nio poäng hade jag inte svarat annorlunda än jag gör nu. Det är alldeles för tidigt att börja titta på de sakerna. Vi har vetat att vi har en ganska tuff öppning. Resultatmässigt skulle vi velat ha mer, prestationsmässigt ser vi att vi växer hela tiden. Laget blir stabilare och spelarna kommer att bli bättre och bättre. Så räknar vi i nuläget och sedan tittar vi på tabellen när den är färdigspelad.

Det gäller att ta lite poäng på vägen också.

– Så är det, men det kommer vi inte att göra om vi inte blir bättre hela tiden.

Efter hemmamatchen mot Falkenberg på Långfredagen väntar Djurgården borta och tätt inpå den Malmö hemma på Östgötaporten.

– Oavsett vilka vi möter är det tufft. Det är så jämnt så det är svårt att säga något annat än det, säger Jens Gustafsson inför påskveckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson