Beskedet: Missar matchen mot IFK

Han har startat sju av nio matcher på Gif Sundsvalls mittfält. Det kommer inte bli en åttonde mot IFK.

19 maj 2019 14:48

Oliver Berg är nämligen skadad och missar måndagens möte för "Giffarna" på Östgötaporten. 25-åringen har vridit till ett knä på träningen och kommer vara borta en tid. Det ser ut som att det kommer handla om sex–åtta veckors vila för Berg som då riskerar att missa samtliga matcher fram till sommaruppehållet.

– Vi vet inte så mycket än så länge. Han ska genomföra en vanlig slätröntgen nu, och om inget annat i knät är skadad så rör det sig väl om 6-8 veckor som han blir borta, men vi får se om något mer är skadat, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren till Sundsvalls Tidning.

– Det är alltid jobbigt när spelare blir skadade. Vi har Omar (Eddahri) borta också, och det är aldrig bra för laget när bra spelare försvinner, men framför allt är det tråkigt för honom själv. Det är trist för honom som har gjort en bra vår.

Oliver Berg har svarat för två målgivande passningar på sina matcher i allsvenskan hittills den här säsongen. Han kom till Sundsvall från Dalkurd under förra säsongen.

Något spel mot IFK blir det inte hur som helst.

Sundsvall har svag form och dessutom stora problem med ekonomin vid sidan av planen. 7,4 miljoner kronor saknas, liksom att klubben har budgeterat för spelarförsäljningar under året. Spelarna blev informerade i veckan.

– Det var inte arga miner utan mer chockerande. Folk fattade inte att det hänt igen. Sen tycker jag att vår nye ordförande (Hans Selling) visade att han är professionell, rak och öppen. Han ger intrycket om att han trots allt vet vad som är fel och hur man ska åtgärda problemen, säger målvakten William Eskelinen till Fotbolldirekt.

Han fortsätter:

– Vi har blivit lovade löner så det är inget vi tänker på. Nej, klubben har inte bett oss göra något annat än att fokusera på det sportsliga och lyfta Giffarna i tabellen. Vi måste vara proffsiga och jag hoppas att folk i laget inte går runt och tänker på ekonomin och att spelare kommer säljas i sommar. Man får vara proffsig och lägga sånt åt sidan sista fyra matcherna så att vi gör bra prestationer.

IFK har inte heller fått en start på säsongen som man hade hoppats men har spelmässigt sett bättre och bättre ut på slutet och fick dessutom vinna borta mot Örebro senast.

I Peking är formen på uppåtgående inför den allsvenska matchen som spelas i Norrköping på måndagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson