Bajen-fansen: "Vi sjunger ut dem"

Hammarbysupportarna räknar kallt med att vinna läktarkampen på Östgötaporten. "Vi åker sedvanligt ner och sjunger ut hemmapubliken", säger Sandra Gaye, ordförande i Bajen Fans.

12 augusti 2018 19:14

LÄS MER: Så laddar IFK-fansen för stormatchen: "Största matchen för oss sedan 2015."

Curva Nordahl kommer att vara fullsmockad med IFK-fans. Bortaståplats kommer också att vara fylld till bristningsgränsen när IFK Norrköping och Hammarby drabbar samman.

De 3 000 biljetterna till Hammarbys sektioner gick åt som smör i solsken. Hammarby har alltid haft hängivna fans – inte blir det sämre av de sportsliga framgångar som laget har i år.

– Vi blir säkerligen några till utöver de 3 000, några har nog köpt biljett på andra sektioner också, säger Sandra Gaye.

Hammarby-fansen ser inte Norrköping borta som någon extraordinär tillställning.

– Jag skulle inte vilja hävda att bortamatcher mot Norrköping är speciellt stora för oss, men avståndet ger ju bra förutsättningar för att bli många supportrar på bortasektionerna, och med tanke på tabelläget är det ju en viktig match för oss i år, säger Sandra Gaye.

Hon skickar en tydlig pik till hemmafansen angående kampen på åskådarplats.

– Det blir ingen läktarkamp, vi åker sedvanligt ner och sjunger ut hemmapubliken, säger Sandra.

Vilken nivå tycker du att IFK-fansen håller?

– Som Elfsborg.

Hammarby har bokat en krog i Norrköping som de kommer att samlas på och ladda upp under matchdagen. Därefter blir den marschering mot Östgötaporten.

Med lagets prestationer hittills den här säsongen är, föga förvånande, Bajen Fans-ordföranden mer än belåten.

– Jag tycker att den hittills har varit över förväntan. Vi har ett starkt och hårt arbetande lag som har presterat och levererat bättre resultat än vad jag trott inför säsongen, säger Sandra Gaye.

Vad tror du om matchen mot IFK Norrköping?

– Jag tror att det blir en tuff match med två spelskickliga lag som kommer vilja styra matchen. Det kan nog bli en rolig match, självklart hoppas jag att Bajen går segrande ur den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis