Backen: Han är en vanlig människa

Respekten försvann mer och mer. ”I den andra halvleken insåg jag att han bara är en vanlig människa han också”, sa Nikola Tkalcic om duellerna med Hulk.

4 februari 2016 23:39

IFK:s vänsterback ställdes allt som oftast mot den brasilianske stjärnan på sin kant. Hulk kom fram en gång i den första halvleken, då han också satte 2-0-målet snyggt.

I den andra var det också han som spelade fram till avgörande 3-2.

Men Nikola Tkalcic gjorde det bra mot det tuffa motståndet och vågade mer och mer ju längre matchen gick.

– I den första halvleken tycker jag att jag hade lite för mycket respekt, sa kroaten och log direkt efter slutsignalen på Estadio Algarve Faro.

Var det samma för hela laget?

– Ja, jag tror det. Men i den andra halvleken insåg jag att han bara är en vanlig människa han också, svarade Nikola om brassen med det superhjältelika artistnamnet.

– Totalt sett tycker jag ändå vi gjorde en bra match, det var kul och högt tempo.

Vad säger du om att ni lyckades komma tillbaka som ni gjorde?

– Det är självklart mycket bra. Synd att de fick göra det tredje målet bara.

Det unga IFK tog för sig mer och mer ju längre matchen gick. Tesfaldet Tekie var riktigt bra när IFK lyfte i den andra halvleken. Nikola Tkalcic som sagt, och dessutom fortsatte Christoffer Nyman att göra mål mot starkt ryskt motstånd.

– En bra boll av Nikola, sedan var det bara att göra resten, sa ”Totte” om sitt vackra avslut som innebar IFK:s första mål i matchen.

Även Nyman var inne på att IFK hade för mycket respekt i början.

– Vi vågade inte riktigt där. Första halvleken var lite svag. Men andra var riktigt bra. Det är roligt att spela sådana här matcher mot så bra motstånd, tyckte Nyman om IFK-spelet.

LÄS MER: Kaptenen: "Det är jättebra".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson