Avslöjar: Målvakten förlänger med IFK

För en dryg månad sedan var läget oklart. Nu är det glasklart. Julius Lindgren förlänger sitt kontrakt med IFK Norrköping.

27 november 2018 15:47

Målvakten – som vaktade kassen i alla Sylvias matcher i division 2 den gångna säsongen – satt på ett utgående kontrakt. När Sporten ringde honom 16 oktober visste han inte mycket om framtiden.

Det kan man inte påstå nu.

Julius Lindgren kommer att förlänga sitt kontrakt med IFK Norrköping i ytterligare 1+1 år och det väntas kommuniceras ut av klubben under de närmaste dagarna.

Julius hade kontrakt med IFK 2018 också, men lånades ut till samarbetsklubben Sylvia. Om det blir ett likadant upplägg 2019 får framtiden utvisa.

– Det är inget uttalat än. Men jag kommer säkert att spela en del i Sylvia. Sedan får vi se vad som händer i övrigt i truppen, men vet ju aldrig. Men jag är jättenöjd med det här, säger Julius Lindgren.

21-åringen har en finfin säsong i ryggen.

– Jag har blivit bättre på mycket och tagit för mig mer. Jag hoppas på att bli ännu mer delaktig i a-truppen. Jag tränar ju mycket där, det är en bra miljö att utvecklas i, säger Julius.

Att Sylvia gick upp till division 1 är en positiv faktor.

– Ja, ettan är jättebra. Det är många klubbar som håller koll där, ett bra fönster att visa upp sig i, säger Lindgren.

Vad tror du om möjligheten att få stå i allsvenskan?

– Det är tufft så klart. Men jag känner att jag hör hemma där. Sen tycker jag att Isak och Mitov är jätteduktiga och bättre än mig just nu. Men jag känner att jag inte är alltför långt efter. Jag har fått många bra kvitton i år. Det kan gå fort med nån skada här och avstängning där och helt plötsligt står man i allsvenskan. Då måste man vara redo – det känner jag att jag är.

IFK Norrköping har Isak Pettersson och David Mitov Nilsson under kontrakt över nästa säsong. Dessutom har klubben öppnat för att behålla Gustav Jansson som agerade back up i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis