Asahara: Solvindar som blåser mot guldstrid

Offensiv snabbhet har gått från en bristvara till ett överflöd.

En börjar hitta den kvalitet han besitter. En annan fick ett succéartat välkomnande.

8 augusti 2016 08:30

När David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg och Niclas Eliasson reste sig från bänken och började värma upp i början av den andra halvleken var det om inte annat en visuell bekräftelse på något IFK Norrköping lyckats med under årets transferfönster – nämligen att värva in både bredd och spets på det offensiva snabbhetskontot.

Fart, teknik och ren och skär offensiv löpvillighet fanns av överflöd under söndagens allsvenska match mot Örebro.

Den som lyste mest utifrån de kriterierna i söndagens seger var Nicklas Bärkroth.

När jag pratade med honom på Norrporten Arena förra helgen sken han som solen över sin och lagets insats.

Denna helg, på en annan sydligare port, sken IFK-yttern som en ännu större stjärna.

Både Nicklas själv och de som såg hans första försäsong i IFK innan skadorna vet vad han besitter för kvalitet. En kvalitet som han visade med besked.

Likt stjärnor, i dess astronomiska bemärkelse, konstant skickar materia i form av elektroner och protoner under det som rent vetenskapligt benämns som stjärnvind, skickade Bärkroth gång på gång frågor till Örebroförsvaret från sin högerkant.

Elektroner i form av blixtsnabb fart. Protoner i form av tre assist på pluskontot. Kombinationen gav den blåa stjärnan, den som utifrån mantrat "laget före jaget" är det enda som betyder något i sammanhanget, ny fart och nytt ljus för att kunna ta sig igenom det himmelsblåa hinder som står emellan IFK och den allsvenska förstaplatsen.

En annan stjärna i IFK-galaxen som belyste och berikade Östgötaporten med vindsnabbhet längst kantlinjerna var Niclas Eliasson. Av de tre som nämndes i inledningen av denna krönika var det kanske den som man minst hade förväntat sig som fick chansen först. Niclas Eliasson tackade och tog emot chansen med besked.

– För oss är det väldigt viktigt att hålla igång alla. Han (Eliasson) har visat mycket goda prestationer i träning och det visade sig att han också kunde göra det på match, sa IFK-managern Jens Gustavsson på presskonferensen efter 3–1-segern.

Medan AIK-lånet för första gången presenterade sig för sin nya hemmapublik var det ett annat nyförvärv som inte fick chansen att göra detsamma.

– Det är en moralsak att inte kasta in en spelare mot ett lag han spelade i för en och en halv vecka sen, förklarade Gustafsson, som menade att han låtit Kalle Holmberg vila av välvilja mot dennes tidigare arbetsgivare.

Utan att vilja förringa den nye IFK-spelarens betydelse, är det en snygg gest mot alla parter.

Ett beslut från Gustafsson som bidrog med ett annat typ av ljus bland de snabba solvindarna.

Vindar som blåser mot en guldstrid in i det sista även i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!