En och halv säsong har Christopher Telo varit i norska Molde sedan flytten från IFK Norrköping. Vistelsen i vårt västra grannland har varit dyster med otaliga skador. Matcherna har varit få till antalet och den senaste matchen från start i ligan den här säsongen var i maj.

– Det har varit väldigt tungt. Innan jag kom till Norge var jag väldigt bortskämd med att jag fått spela ganska mycket. Men det är så det är ibland. Man måste vara stark och man lär sig säkert någonting av det också, säger Telo till Fotbollskanalen.

Norrköpingssonen har börjat träna för fullt nyligen. Ett välkommet steg i rätt riktning. Molde har två matcher kvar i ligan, mot Haugesund 11 november och mot Sandefjord 24 november.

– Det har varit ett tungt år. Men nu är jag på väg tillbaka och det börjar kännas allt bättre, säger Telo till Fotbollskanalen.

Om han kan medverka i någon av de återstående matcherna för tabelltrean Molde, fightas om andraplatsen med Brann bakom Rosenborg som går mot sin 26:e ligatitel, får framtiden utvisa. Prio är att träna sig till god form igen.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har haft fullt fokus på att ta mig tillbaka från skadan. Men jag har två år kvar på kontraktet i Norge och det är det jag fokuserar på nu. Jag varit borta länge från fotbollen och jag måste ha respekt för det. Jag måste bygga upp kroppen och försöka komma tillbaka.