Almqvist om var han vill spela 2019

En säsong i IFK eller en ny utlåning? "Jag är redo för vad som än kommer", säger Pontus Almqvist.

Han är tillbaka i IFK-truppen och kör igen. Pontus Almqvist fick också applåder efter ett fint mål på första riktigt fotbollspasset för säsongen – inför ett hundratal åskådare som sökt sig till Östgötaporten.

2018 handlade om utlåningar för den unge mittfältaren.

Först till Varberg och därefter Norrby.

– I Varberg var jag skadad mycket, jag fick köra rehab och kom inte riktigt in i laget. I Norrby fick jag chansen och fick spela en hel del. Jag trivdes bra men det är inte samma miljö som här, säger Almqvist efter träningen.

18-åringen (fyller 19 i juli) har kontrakt med IFK till och med säsongen 2020. Pontus Almqvist spelar gärna allsvenskt på Östgötaporten, men det gäller att få speltid också.

– Jag känner mig redo men jag har bara spelat en match (i allsvenskan) än och det var ett par år sedan. Får jag chansen ska jag ge 100 procent. Vi har en bra dialog, jag och Jens (Gustafsson, managern). Det handlar om att skynda långsamt.

Hur ser du på 2019 och vad som är bäst för dig då?

– Vi har inte snackat direkt om exakt vad som händer. Men jag tror att jag kommer köra försäsongen här, det är bäst. Då har jag ett plus ifall jag skulle bli utlånad igen. Det är mycket bättre i IFK, mycket hårdare träning. Jag är redo för vad som än kommer.

Har du haft några förslag redan?

– Nej, jag har inte kollat direkt på det men det finns nog en del klubbar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa