IFK mörkar laget mot AIK

IFK Norrköping mörkar startelvan borta mot AIK in i det sista.

– Vi släpper laget en timma innan start, säger Stefan Hellberg, assisterande tränaren.

22 juni 2011 17:02

Ovissheten består kring vilka spelare som ska ersätta de skadade Bobbie Friberg da Cruz och Gunnar Thorvaldsson.

– Ja, vi gör två ändringar och vill inte ge motståndarna någon fördel genom att släppa laget. Det är ingen stor grej, men nu när det är tätt mellan matcherna väljer vi att göra så, säger Hellberg från IFK-bussen i södra Stockholm.

IFK tränade lätt hemma i Norrköping innan avresan. Ett kraftigt regn gjorde att man fick ta den taktiska genomgången inomhus.

– Allt är bra. Vi vill komma fram en och en halv timma före avspark. VI vill inte vara där för tidigt. När det gäller trafiken i Stockholm vet man aldrig hur lång tid det tar.

 

Stefan ställs i kväll mot en av sina spelare som han tränat. På den andra tränarbänken finns Andreas Alm.

– Inte så sensationellt han tog över i AIK. Han har de egenskaperna som krävs. Som spelare i IFK när jag hade honom 2004 tänkte han mycket och letade taktiska lösningar. Som spelare var han tuff och hänsynslös mot sig själv. Det har han med sig som tränare, säger Stefan.

 

IFK möter ett hemmastarkt AIK som spelar med stort självförtroende och aggressivitet. Från läktarna har man ett stort stöd.

– På det sättet är det en av de tuffaste matcherna. Men också en av de roligaste och mest inspirerande. Det känns bra att komam dit som under dog. Jag tror vi har en bra chans. Vi har lärt oss att vara rädda om vårt mål och försvara oss på ett bra sätt.

Bobbie Friberg da Cruz har magnetröntgats i Stockholm under dagen och kommer till Råsunda .

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson