IFK-damerna gick på knock i toppmötet

När lagen möttes i våras fick IFK stryk med 0–5. Men i lördagens match kom revanschen mot serietvåan Bergdalen. "Peking" avgjorde matchen i första halvlek och hade 3–0 efter 20 minuters spel. "Vi fick en riktigt bra start och satte våra lägen", sa tvåmålsskytten Alma Sjödahl efter slutsignal.

10 augusti 2019 21:11

IFK Norrköpings damer går som tåget i Division 1 och har numera sju raka segrar. Under lördagen inkasserades en ny trepoängare i toppmötet med serietvåan Bergdalens IK från Borås. Stort seger-recept för IFK-damerna var en stark inledning på matchen där man skaffade sig en 3–0-ledning tidigt.

– Riktigt skönt att vi kan göra det så bra ikväll när vi hade en dålig match mot dem sist. En riktigt skön revansch, konstaterade Alma Sjödahl som gjorde två mål i matchen.

Varför vinner ni?

– Vi fick en riktigt bra start och satte våra lägen. Det var viktigt att vi fick den starten eftersom vi var lite sämre i andra.

Gästerna fick till lite nerv i matchen genom en tidig reducering i andra halvlek. Men närmare än så kom inte serietvåan. Sjödahl som i och med sina två mål nu är målbäst i IFK, skadade sig olyckligtvis i slutet på första halvlek och fick se resterande delen av matchen från sidan.

– Jag fick en glidtackling rakt på foten. Det är lite svullet men det ska inte vara någon stukning – snarare en blödning. Det gör ganska ont men förhoppningsvis går det över inom några dagar, sa den viktige forwarden som gav lugnande besked.

IFK-tränaren Anna Eriksson var även hon nöjd med lagets första halvlek som grundlade segern i matchen på Östgötaporten som alltså slutade 3–1.

– Det är som jag sagt tidigare: Kollektivet. Så som tjejerna jobbar för varandra och krigar där ute är fantastiskt. Tilda (Lundström) som är ytterback egentligen går in som forward och gör verkligen det bästa för laget. Det är kul att se, sa Eriksson.

IFK ångar på uppe i toppen av tabellen och har efter den fina formen ett bra utgångsläge inför hösten. En serieseger ger kvalplats och målfarlige Sjödahl hymlar inte med vad som finns i sikte.

– Nu är ju målet att gå hela vägen, vinna serien och komma till kval. Det kommer krävas hård träning och att vi fortsätter att ösa på, avslutade hon.

Utöver Alma Sjödahl var också Ronja Karlsson Törnborg målskytt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg