I somras var han högaktuell att vända hem till Norrköping igen men Eintracht Braunschweigs bud fick IFK att backa och till slut ge upp.

LÄS MER: "Därför gör Pettersson megasuccé"

– Vi har försökt på alla håll och vinklar och vi har fått, det kan jag säga, externt stöd för att göra en sådan här värvning och det räcker inte. Det är mer pengar än vad klubben kan ta fram. Det vore oansvarigt att betala. Enskilda sponsorer var beredda att gå in och det hjälper inte. Det blir en för dyr affär, det är bara att konstatera. Man måste kunna säga nej också, sa ordföranden Peter Hunt till Sporten i augusti.

De senaste månaderna har Nyman (som fyller 26 i oktober) skött rehabträningen på Östgötaporten under ledning av Dale Reese.

– Han (Dale) har med den kompetens och landslagsanknytning som han har fått förtroendet att hjälpa "Totte" tillbaka. Han har jobbat med Totte under ett antal veckor och vi närmar oss den tid när han snart ska åka tillbaka, säger Jens Gustafsson.

Jag kan inte säga exakt när det är men det börjar närma sig.

Vet du hur långt fram Totte är?

– Nej, men det kommer dröja en längre tid. Han behöver tid för att komma tillbaka, svarar Jens Gustafsson.

Han kommer fortfarande vara ett namn för IFK?

– Hade jag sagt nej på den frågan hade det varit ett sätt att skapa rubriker. Det är självklart att han kommer fortsätta att vara en spelare som vi har en nära dialog med.

Christoffer Nymans kontrakt med Braunschweig går ut i juni 2019.