TV: Seger och mindre pressat för ÅFF

Det pressade läget för Åtvidabergs FF har ljusnat en aning. I bottenmötet med Lund kämpade sig laget till tre poäng genom en viktig 2-0-seger.

30 maj 2019 08:00

ÅFF-tränaren Rickard Johansson fick gå och in kom Tor-Arne Fredheim för att försöka få laget på det vinnande spåret igen. Det blev ingen effekt på direkten då det blev förlust mot Tvååker med 1-2 i den nye tränarens premiärmatch. Men nu var det nya förutsättningar mot ett Lund som också ligger i ett pressat läge. Inför matchen låg motståndarlaget på en 14:e plats och ÅFF på en 15:e – båda med åtta poäng men där Lund hade en bättre målskillnad.

 

Men nu då?

ÅFF vann med 2-0, tog klivet över kvalstrecket och har istället elva välbehövliga poäng.

Det var hemmalaget Lund som tog kommandot i matchen och förde det mesta av spelet i det första 30 minuterna. Men istället för att skapa några heta målchanser var det ÅFF som hittade nät genom Ryan Binns. Därefter fick ÅFF energi och hade ännu ett bra läge innan domaren blåste av för halvtidsvila.

I andra halvlek vägde matchen fram och tillbaka. ÅFF var rädda om sina tre poäng och tog det säkra före det osäkra i sina beslut på planen. Lund fick några rena lägen framför mål men då var målvakten Henrik ”Fimpen” Gustavsson där. När klockan började ticka mot 76 spelade minuter flyttade Lund upp pressen högt samtidigt som Åtvidaberg flyttade ner försvaret och försökte hitta kontringsläge med Max Olsson som låg och fiskade högt. Med drygt tio minuter kvar kom ett riktigt vasst läge när Olsson på nytt tog en löpning mot bollen och bollen fick en studs som gjorde att den hamnade vid fötterna på en eftersläpande Ryan Bins. Skottet skruvades dock ut och förbi det vänstra krysset. Hemmalaget blev allt mer frustrerar medan ÅFF tog det lugnt och sansat för att få tiden att gå. Punkteringen kom när hemmalaget tryckte upp allt de hade för att kvittera. Istället var Olsson där och la en långboll i en tom kasse när Lundmålvakten stod högt upp på planen.

Du kan se hela matchen i sin helhet i spelaren ovan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi