TV: Efter rysaren - RP kvar i allsvenskan

RP spelar i allsvenskan även nästa säsong efter seger med 28–24 i den tredje och direkt avgörande kvalmatchen mot HK Ankaret på torsdagskvällen.

18 april 2019 08:00

– Det har varit stor press, jobbigt för mig personligen. Jag hoppas att spelarna inte har känt av det lika mycket. Det är otroligt starkt av laget att kliva fram och leverera, sa RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder direkt efter slutsignalen.

Ja, lättnaden var stor och jublet hjärtligt när RP kunde pusta ut efter matchen – som blev försenad en och en halv timme (började inte förrän 20.30) efter att gästernas buss drabbats av punktering på väg till Linköping.

Trots det var det ändå Ankaret som inledde bäst i sporthallen och gick ifrån till 1–4 innan RP vaknade till och både gick ikapp och förbi.

I halvtid ledde man med två bollar (16–14) men bortalaget från Skåne gav sig inte utan kämpade sig tillbaka. RP hade dock svar även på detta och med mellan tio och femton minuter kvar att spela gjorde man ett ryck som skulle visa sig bli avgörande.

Segersiffrorna skrevs till 28–24 vilket betyder att RP vann kvalmötet mot Ankaret med 2–1 i matcher och därmed spelar i allsvenskan även nästa säsong.

– Så jävla gött. Det har varit en förjävlig säsong, jobbigt mentalt. Men vi tog chansen att avsluta det här bra, sa RP-målvakten Samuel Johannesson.

Du kan se hela matchen i Linköpings sporthall i repris i spelaren här ovanför.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius