TV: Mardrömsslut för ÅFF - föll igen

Blödningen var på väg att stoppas, men Åtvidabergs FF föll mot Utsikten efter ett baklängesmål på övertid. 1–2 (0–1) slutade matchen i division 1 södra.

5 maj 2019 08:00

Efter 0–5 mot Landskrona och 0–4 mot Ljungskile var ÅFF i desperat behov av ett trendbrott i mötet med Göteborgslaget Utsikten på Kopparvallen.

Det var ett skärrat hemmalag som fick flera hörnor emot sig direkt i matchinledningen, men ändå tycktes man rett ut det allra farligaste när klockan tickade mot 20 spelade minuter. Då letade sig bollen fram till Utsiktens farliga kantspringare Arvin Shojaee som spelade snett inåt bakåt – mitt på en ÅFF-försvarare som styrde bollen i eget mål.

Det var mycket Utsikten i den första halveken och ÅFF tilläts bara att sticka upp tillfälligt. Matchbilden var densamma i början av andra halvlek – ända till hemmalaget fick en kontring där Ludvig Holmertz utnyttjade sin snabbhet och sköt in kvitteringen stolpe in.

Efter det ändrades matchbilden och där publiken (759) på Kopparvallen fick mer att jubla åt. ÅFF fick ett större bollinnehav och kom i alla fall fram till ett antal halvchanser.

Alem Plakalos styrning från nära håll i den 91:a minuten var riktigt nära för ÅFF, istället kom ett blytungt baklängesmål när Ishmael Koroma missade och Amar Mushin fick fritt läge att sätta 1–2.  

Tre jobbiga skadebesked drabbade ÅFF under matchen. Lagkaptenen Andreas Johansson åkte på en ful tackling tidigt i matchen och tvingades byta med en befarad fotskada. Efter 70 minuters spel tog sig Dardan Mustafa för baksida lår och byttes ut. Och bara ett par minuter före slutsignalen gick Ryan Binns av med fotproblem.

Återstår att se hur diagnosen lyder för den viktiga trion.

Du kan se hela matchen i repris i spelaren här ovanför.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson