Hyfsat läge för Sleipner i "halvtid"

Ett passivt Sleipner förlorade på Kristinebergs IP i kvalet med 2–1 (0–1). Nu återstår rond två hemma för en plats i tvåan. "De är bra med boll. De var inte bra utan", säger tränare Simon Dogan.

27 oktober 2018 18:56

Blåsigt, en något mindre naturgräsplan. De yttre förhållandena var som de ofta blir när hösten och kvaltider kommer. Stockholm Internazionale som på förhand sagt att ett lag som Sleipner passar dem utmärkt, vann första ronden på hemmaplan med 2–1.

Sleipners tränare Simon Dogan ser inte att returen ska innebära att "Randigt" ska behöva sjunka ned i trean.

– Oavgjort hade kanske varit idealiskt och med mersmak då vi gjort ett bortamål. Nu blev det inte så. Men kan vi bara få upp aggressiviteten, inte blotta oss för mycket, inte bli dumdristiga och få in ett tidigt mål så ändras förutsättningarna, säger Dogan.

Stockholm Internazionale var ett starkt hemmalag, så det var med viss tillfredsställelse Dogan såg bollen gå in i mål i den 36 minuten. Det var en hörna som gav en tilltrasslad situation på första ytan. Kalle Appelquist nickar, Nils Akai Rosell petade in i andrasituationen.

– Det var skönt att se den leta sig in i maskorna, sa Simon.

Bra utdelning då Sleipner var passivt mot ett stort och tungt lag med erfarenhet från högre seriespel. Det var under två minuter som Sleipner tappade ledning till underläge.

53:e på en frispark, 55:e ungefär från samma position då en rensning hamnar i ansiktet på en spelare och hemmalaget fick skjuta ostört.

– Båda anfallen kom efter ett de drivit ganska ostört från mitten till vårt straffområde utan att vi bromsar upp utan vi bara faller. Det var olyckliga minuter, säger Dogan.

Han ser inte uppgiften som övermäktig.

– De var bra med boll. De var inte bra utan, då de ogärna ville ta det nödvändiga hemjobbet. Vi får bara inte bli passiva som idag.

Kval till division 2 herrar

Stockholm Internazionale – Sleipner 2–1 (0–1).

Målen: 0–1 (36) Nils Akai Rosell, 1–1 (53), 2–1 (55). Publik: 158.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle