Hon vet vad som krävs för medalj

Hon har fullt upp att mysa hemma med dottern Noelle, fem månader. Men Charlotte Rohlin har ändå hunnit se mycket av VM från tv-soffan.

3 juli 2019 11:00

– Det är kul att se att det går bra för laget, jag känner med dem. Man ser att det finns en bra känsla i gruppen, säger hon om det svenska laget.

Saknar du landslaget?

– Ja, det är klart man gör. Inget kan ersätta känslan att kliva in på en stor arena med mycket folk. Jag lever på minnen nu och är glad att jag fick uppleva allt.

Charlotte Rohlin spelade för Linköpings FC 2002-2015 och gjorde 74 matcher med A-landslaget 2007-2015.

Hon spelade en rad mästerskap, både VM, OS och EM under karriären.

Största minnet är VM i Tyskland 2011 när Sverige tog brons. Laget förlorade mot Japan i semifinalen, men vann mot Frankrike i bronsmatchen med 2–1.

– Det var ungefär som VM:et i Frankrike nu. Fint väder, varmt och mycket folk på matcherna, säger 38-åringen.

Rohlin tycker att det generellt sett varit bra matcher under VM nu.

– Det är väl inget lag man under gruppspelet tänkt wow kring, men USA är ju alltid stabila. Det ska vara Italien i så fall som utvecklats mycket och varit en överraskning, säger hon.

Om Sveriges insats tycker Charlotte Rohlin att det började trögt i gruppspelet, men att laget spelat bättre och bättre och verkligen spelat upp sig.

– Senaste matchen var en väldigt bra match. Det är spänt mot Tyskland som man aldrig vunnit mot och man vill så gärna göra det. Det var rättvist och det var bra att spelet varierades och att det inte bara var kontringar. Nu var det läge att slå Tyskland, säger Linköpingstjejen.

Rohlin säger att det kommer många spelare underifrån i landslaget som är tekniska nu och att det därför är viktigt att på sikt kunna spela ett bra spel. Det blir viktigt.

Hur går det mot Nederländerna nu i semifinalen?

– Jag tror på vinst. Det blir målsnålt, men Sverige gör två mål och jag säger 2–1, säger Charlotte Rohlin som själv tänker vara mammaledig ungefär ett år till. Sedan blir det marknadsjobb i LFC och tränarjobb på Fria läroverken igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius