Heta derbyn – trots att serien skjuts fram

Snart blir det heta derbymatcher – trots att både division 1 och 2 är uppskjutet tills vidare. Sylvia, Linköping City, Motala AIF och Åtvidabergs FF går ihop och spelar en träningsturnering.

25 mars 2020 14:00

– Vi vill ha bra matcher men inte så långa resor. Jag tror det här blir bra, vi gör upp om vilket lag som är näst bäst i Östergötland, säger Sylviatränaren Rickard Johansson som kom med idén.

På onsdagen kom det väntade beskedet från svenska fotbollförbundet att både division 1 och 2 skjuts på framtiden. Division 1-klubbarna enades redan under söndagen via intresseorganisationen Ettanfotboll att be förbundet flytta fram seriestarten. Inte heller för Åtvidabergs FF i division 2 kom beskedet som någon större överraskning. 

– Vi har redan börjat tänka på hur vi ska lägga upp säsongen utifrån de nya premisserna, säger ÅFF:s tränare Jesper Ny. 

Allt talar nu för att det inom en snar framtid dras igång en liga med länets tre division 1-lag samt ÅFF. Rickard Johansson har varit i kontakt med övriga föreningar som samtliga ställer sig positiva till idén. Tanken är att alla lag möts två gånger och att det eventuellt blir en final mellan ettan och tvåan efter sex omgångar.

– Det är träningsmatcher med lite mer tävlingskaraktär. Ingen vill förlora ett derby, det märktes när vi mötte Maif tidigare på försäsongen att det var en annan laddning, säger Rickard Johansson.

ÅFF-tränaren Jesper Ny gillar tanken på en träningsturnering.

– En bra idé som vi såklart är positiva till. Det blir tuffa matcher på bekvämt avstånd, säger Jesper Ny.

Nu återstår ytterligare planering innan turneringen kan sjösättas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa