Hemmaföraren gasade hem bronsmedaljen

Daniel Wall har stora framgångar i folkrace men har sedan tre år tillbaka även kört rally. Och inte är han dålig på det heller. I East Sweden Rally kom han trea i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen.

8 september 2018 19:04

Från de mer inbitna rallyförarna hördes det klagorop över sträckan som kördes på Stångebrofältet. Men för MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall var det inga svårigheter.

– Jag har åkt mycket folkracesprint så det passar mig. Det led jag inte av. Under de lite bökiga sträckorna har man nytta av det. Det var mer i skogen när det var mörkt under fredagen som var mitt problem. Man ser sämre, måste lita mer på noterna och det går inte att läsa vägen på samma sätt. Det är man lite ovan vid – så det var svårt. Jag tappade lite sekunder men det får man köpa. Man är inte så vältränad på det, säger Wall.

Har du haft någon speciell uppladdning inför tävlingen?

– Nej, det hade vi inte utan vi fick skruva på bilen ända in i det sista, säger Wall och ler lite lätt.

Med eller utan uppladdning så gick Wall från klarhet till klarhet under tävlingens gång. Med sin nästan helt egenbyggda bil gick allting felfritt.

– Det har bara gått bättre och bättre. Jag har inte kört någon av sträckorna tidigare så det var nytt allting.

Ni östgötar blir ju upplyfta som hemmaförare. Känner du någon extra press då?

– Nej, det är inget jag bryr mig om, säger Wall och fortsätter:

–  Många östgötar som har kört rally i 15 år har säkert kört de här sträckorna innan. Men jag har bara åkt rally i tre år och har inte varit med i den här tävlingen innan – så alla sträckor blir som sagt helt ny för mig.

Det är första gången han deltar i ett SM och är nöjd med prestationen. Han deltog bara i fyra av sex SM-tävlingar men hamnade ändå fyra i totalen. I East Sweden Rally kom han upp på pallen och fick ta emot tredjepriset i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

– De snabbaste i SM hänger jag ju inte med och det visste jag ju om – därför har jag kört mitt egna race. Jag har ändå lyckats matcha dem hyfsat på några sträckor i alla fall och det får jag ta med mig om man någon gång ska göra en SM-satsning. Då måste man ju känna lite på det. Planen var inte att ta en medalj i totalen för då hade jag behövt åka redan i vintras. Men det är kul att komma trea här. Man vill ju ändå ha en medalj när man är med i en hemmatävling.

Kommer man få se dig i SM-tävlingar nästa år också?

– Kanske. Jag har börjat fundera på det men har inte bestämt mig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi