Travets vinnare är de som har turen med sig

Några allvarliga ord och förhoppningsvis tänkvärda, till er alla vardagsspelare som satsar några hundra kronor på V75 varje eller varannan lördag med hopp om den stora vinsten.

De som vinner är sömmerskorna, de som har ekonomisk buffert och som har råd att förlora en eller två gånger eller vardagsspelarna med en otrolig tur, skriver signaturen Ego Boy.

De som vinner är sömmerskorna, de som har ekonomisk buffert och som har råd att förlora en eller två gånger eller vardagsspelarna med en otrolig tur, skriver signaturen Ego Boy.

Foto: Fredrik Persson/TT

Insändare2021-03-29 21:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kanske satsar ni även någon insats på V86 någon gång. Glöm toppvinsterna.

Jag har spelat på trav i måttlig form sedan cirka 30 år tillbaka och vunnit som mest 11 000 kronor på en andel. Där emellan har det blivit 20 kronor, 50 kronor eller en hundring någon gång. De insatser jag lagt motsvarar inte i någon grad de summor jag vunnit under åren. 

Jag har tittat på experters travtips i olika medier under åren samt kollat vinstprocent och loppstatistik samt spår inför kommande tävlingar med väldigt svagt utfall. Skall du bli en framgångsrik spelare på trav, är det detta som gäller. Alla system under 196 rader kan du glömma, det är dålig täckning men det har du råd med. 

Du skall ha en ekonomisk buffert med några tusen så att du kan gardera hejdlöst, där ingen annan vardagsspelare ens i drömmen skulle gardera. Du kan lika gärna spela en "Harry", då har du hamnat i genren turspel och har lika stor chans som alla andra. 

Möjligen är en andel värd mödan, fast med klenare vinster. De som vinner är sömmerskorna, de som har ekonomisk buffert och som har råd att förlora en eller två gånger eller vardagsspelarna med en otrolig tur. 

Stalltips ! Vad är det för något ? De så kallade experterna publicerar sina rader som kostar mellan 1500 till 2000 kr per gång.

Spela lagom och lita på turen i stället.

Läs mer om