Hästen-forward kan bli borta länge

Almtunas Stefan Lassen anmäls efter den fula tacklingen mot Vita Hästen – som inte ens slutade med en utvisning. "Det såg ut som en armbåge i huvudet", säger Arvid Degerstedt som fick proppen.

6 december 2018 16:00

19-årige Arvid Degerstedt fick en hård smäll i Uppsala. Han blev proppad av danske backen Stefan Lassen (1,90 meter och 90 kilo) vid sargen.

– Pucken studsar till mittzon, jag tänker bara peta på den. Men han skiter väl i pucken och har tacklar mig. Jag fick ont, lite i huvudet och magen. Jag har sett bilder och tycker att det såg ut som armbåge i huvudet.

Domarna dömde ingen utvisning. Däremot blev Lassen anmäld till Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd för huvudtackling.

– Synd att det inte blev utvisning. Jag har hört att domarna tyckte att de gjorde fel och borde ha tagit en femminuters eller liknande. Det är tråkigt att det inte blev så, det hade hjälpt oss i matchen.

Arvid kom tillbaka ut på isen.

– Det var bara att vila lite och hämta andan. Idag känner jag inget av det.

Har du råkat ut för någon huvudskada tidigare?

– Förra säsongen hade jag en lätt hjärnskakning. Huvudskador är självklart jättetråkigt och förödande för hockeyn. Huvudet är ändå väldigt viktigt i livet.

Strömberg var inte förvånad över att tacklingen anmäldes.

– Vi har sett det många gånger i efterhand. Det var inte snyggt. Det var armbågen mot huvudet. Det kunde ha gått jävligt illa. Jag förstår att han blir anmäld. Det är ett överfall. Han bara går rätt på huvudet. Arvid går ärligt på pucken. Där finns det läropengar att göra, men jag tycker att i ishockey ska man kunna vara utsträckt utan att kunna bli av med huvudet.

För Christopher Fish blev det bara två byten innan han tvingades avbryta matchen i Gränbyhallen i onsdags kväll.

Dagen efter var den 25-årige forwarden inte med på träningen.

– Nej, jag tränar inte idag. Jag har inte fått någon prognos ännu och har svårt att uttala mig, meddelade Christopher kort.

 

Skadan på överkroppen röntgades under torsdagen.
– Det är ingen fraktur, men en led som fått stryk. Han blir borta ett tag, fem–sex veckor. Det är inte så bra. Vi får hantera det och steppa upp för honom, sa tränaren Leif Strömberg.

Fish inledde säsongen i förstafemman med Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson. Senast var han i tredje kedjan med Emil Eriksson och nye Mattias Beck.

Aktuellt att ta in någon ersättare?

– Jo, vi tittar stenhårt på marknaden, men det ska ju finnas något också. Det måste vara någon som hjälper oss.

Efter förlusten i bottenmatchen väntar serieettan AIK i Himmelstalundshallen.

– Vi håller ändå bra stämning och vi jobbar på saker varje dag. Vi har en positiv känsla, sa Arvid inför fredagsmatchen.

Axel Levander kan vara aktuell för comeback efter sin sjukdom.

Däremot blir lårskadade Amil Krupic och Wilhelm Westlund borta en tid till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson