– Mycket bra av Michael att vara på tårna. Han räddade oss kvar i matchen, erkände Linköping Citys manager Melke Alan.

City har en tung period bakom sig och det var inte särskilt mycket som stämde i offensiven mot Carlstad. Hemmalaget öste på och skapade klart flest målchanser sett över 90 minuter. Det var både stolp- och ribbträffar, och när bollen väl kom på mål stod Michael Hartmann i vägen. På en fast situation i den andra halvleken fick han göra en dubbelräddning från nära håll som måste kvalificera sig som en av säsongens vassaste.

– Det var rätt nära några gånger, sa Melke Alan.

Artikelbild

På naturgräsplanen i Karlstad fick Linköping City finna sig i att vara tillbakapressat under större delen av matchen. Men några mål blev det inte även om Carlstad stressade mot slutet när man jagade alla tre poängen.

– En av säsongens tuffaste bortamatcher. Carlstad är ett riktigt bra lag som dessutom fått tillbaka några spelare nu på slutet. De kändes fräschare än oss och . . . ja, det fanns en klar risk att matchbilden skulle se ut så här. Även om de skapade mer än oss så krigade vi till oss en poäng trots att vårt eget spel inte fungerade. Det ska grabbarna ha en stor eloge för.

Ni tappar mot toppen. Känner ni någon press?

– Klart att det blir en liten press, men vi måste fortsätta att fokusera på prestationen. Idag kom vi inte upp i rätt nivå, då blir det heller inga mål, sa Melke Alan.

Det har varit tufft matchande i division 1 norra och City har dessutom varit skadedrabbat. Nu går serien in i ett lite lugnare matchtempo med en match i veckan.