Hartmann: "Vi förtjänar att vara i toppen"

Kampen om kvalplatsen fortsätter för Linköping City. Trots förlusten mot Sylvia senast har de fortfarande chans att komma tvåa. En sak har de till sin fördel – en bra målskillnad.

1 november 2019 11:00

Förutsättningen inför den sista omgången är solklar. Umeå måste förlora mot Team TG och Linköping City måste vinna mot Nyköping för att kvalplatsen ska gå till City. Något som gör att hoppet fortfarande lever för Linköpingslaget är målskillnaden på 27 i jämförelse med Umeås 14. En spelare som varit bidragande till den starka defensiven är målvakten Michael Hartmann. På de tolv senaste matcherna har han hållit nollan nio gånger. 

– Nollorna handlar inte bara om min prestation utan det handlar om ett lag som jobbar tillsammans. När folk ser att vi hållit nollan kanske folk tänker att det är jag som gör ett så bra jobb. Men vi har organiserat oss bra i laget vilket har gjort det lättare för mig att rädda när det behövts, säger Hartmann och ler innan han förändrar röstläget till lite mer allvar och fortsätter: 

– Om du kollar på målskillnaden bevisar det att vi förtjänar att vara i toppen. Vi förtjänar också andraplatsen, men har tappat greppet om den på grund av flera olika anledningar. 

I tre säsonger har 25-åringen spelat för Linköping City och haft en bra utveckling i klubben. En av anledningen till den starka hösten för både honom och laget menar han är att målvaktstränaren Herman Skullerud Hansen fått ta ett större ansvar i ledarstaben efter att managern Melke Alan fick lämna. 

– Herman är en stor anledning till min utveckling och även för lagets defensiva framgångar. Sedan tränarbytet har han varit mer involverad och haft en röst med i hur vi ska jobba med försvaret. Han tillsammans med resten av ledarteamet är en stor anledning till att det gått så bra under hösten, berättar Hartmann. 

Vad är den största skillnaden annars sedan tränarbytet? 

– De har skapat en bra och öppen kommunikation mellan tränarteamet och spelarna. Det har blivit mer öppet överlag trots att principerna är detsamma som innan. När vi analyserar matcherna nu är det fler spelare som känner sig bekväma med att berätta vad de tycker. 

Hartmanns kontrakt går ut efter säsongen. Om det blir en fortsättning i klubben är dock inte klart än – men det förs en dialog. 

– Vi har haft några bra samtal och jag trivs här. Det kanske är klyschigt, men just nu vill jag bara fokusera på den sista matchen och ett eventuellt kvalspel. Sedan vill jag åka hem till USA, träffa min familj och diskutera med dem om framtiden. Jag har varit hemifrån i tre år nu och behöver lite betänketid. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi