Hårda jobbet en nyckel för City

Fyra segrar på fem omgångar. Hur långt kan det här bära för Linköping City? "Om vi inte flyter iväg utan lever i nuet kommer vi fortsätta vinna matcher", säger managern Melke Alan inför helgens match mot Rynninge.

4 maj 2019 12:00

Efter den klara 3–0-segern mot Gefle i veckan seglade City upp i toppen av Division 1 Norra och har tidigt på säsongen fått den där drömstarten alla lag önskar. Receptet att hålla segerraden intakt?

– Det är hårt jobb av samtliga som gör att vi har haft så bra koll på matcherna. Vi får betalt i att vi har bollen mycket, säger Melke Alan.

Hur mycket "tjatar" du om att ta jobbet ordentligt?

– Hundra procent. Hela tiden. I varje matchanalys och genomgång. Det krävs full förståelse från alla om det här ska lyckas, säger Melke Alan.

Linköping City dras med småskavanker inför matchen mot Rynninge. Fredrik Alm och Lawson Sabah tvingades båda bryta matchen mot Gefle senast, och Pontus Rödin har fått ett bakslag på sin skada. Alla tre är frågetecken.

– Fredrik sa direkt efter Geflematchen att det inte kändes så illa som han först trodde. Vi får avvakta med alla tre, säger Melke Alan.

Rynninge på bortaplan på naturgräs kommer inte bli någon enkel uppgift för serieledaren.

– Vi är glada för att inte behöva spela på deras konstgräsplan, den är katastrof. Rynninge kommer bli en tuff nöt, de blir kanske inget topplag den här säsongen men har gjort några bra matcher redan. Det kommer att smälla och vi måste vara på vår vakt, säger Melke Alan.

Glöm inte att corren.se sänder samtliga matcher med Linköping City den här säsongen. Gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson