Det är mycket nu. Strax innan lunch under måndagen gick Sporten ut med nyheten att Sleipner skulle vara första laget att fylla i luckan om Nora BK beslutade sig för att dra ur sitt lag från seriespel.

Detta konstaterande gjordes efter en kontroll med Svenska Fotbollförbundets Tävlingsgrupp. Sleipner hade då bäst målskillnad av de förlorande lagen i kvalet till division 2.

Men en dubbelkoll har gjorts på förbundet och nu är det nya bud som gäller.

Henrik Fagerstedt som är tävlingskonsulent på förbundet förklarar:

– I första hand ska man gå efter "placering i tävling" men det är ju inte aktuellt med en tabell här eftersom det var sex olika dubbelmöten. I andra hand blir det i stället att man tittar på flesta antal "poäng" för de inblandade lagen, även om det inte räknas poäng egentligen. Sleipner förlorade ju båda matcherna med 1–2 och fick alltså inga "poäng". Det är det som blir första jämförelseaspekt.

Fagerstedt beklagar att fel information förmedlades tidigare under dagen.

– Det var en lite förhastad tolkning. Det här med poängen missades, säger han till Sporten.

Under måndagseftermiddagen har även en jurist på fotbollsförbundet sett över regelverket och gjorde exakt samma tolkning.

Umeå FC Akademi (målskillnad 1–3), Kvarnby (1–3) och Skoftebyn (2–5) spelade varsin oavgjord match i kvalet. Av de tre lagen är det Umeå FC som anses som bästa kvallag tack vare fler gjorda bortamål och blir aktuella att ersätta Nora, om de tar beslutet att dra sig ur serien.

Sleipners ordförande Anders Marcus jublar inte direkt över det nya beskedet.

– Det blev en halv glad dag i alla fall. Det här året fortsätter på den inslagna vägen. Vi känner oss ganska luttrade vad gäller förbundet. Vi har alltid känt oss ganska misshandlade tidigare också, säger Marcus och suckar djupt.