LÄS MER: Dolphins har hittat sitt namn

Johnell Smiths axelskada ser ut att dra ut på tiden när det gäller läkning och rehabilitering.

Samtidigt som Dolphins sökte en ersättare sprack Andreas Persons utlandsplaner efter provspel i Italienska Brescia.

Artikelbild

| I sin nya miljö - ikväll debuterar Andreas för Dolphins.

Istället blev det Dolphins och Norrköping.

– Jag har varit hemma i en och en halv vecka och pratat en del med Adnan. Det här är en bra möjlighet för mig. Det är ett bra lag som är svenska mästare, säger Andreas till Dolphins hemsida.

Avtalet är skrivet fram till januari då statusen på guldhjälten Johnell Smiths skadade ska vara mer klar.

– Johnell kommer att genomgå en ny undersökning om sex veckor ungefär. Efter den vet vi vad nästa steg blir. Just nu rehabar han och försöker komma tillbaka, förklarar Adnan Chuk på Dolphins hemsida.

LÄS MER: Nu kan du buda på Dolphins

Andreas Person är 27 år och senast han spelade i Stadium Arena var det i Borås linne. 2010/2011 spelade Andreas för slovenska Helios Domzale. Uppsala basket är moderklubben men han har också spelat i, dåvarande, LF Basket från Luleå i två säsonger samt en säsong i Jämtland. Ett lag som han ställs mot ikväll i debuten för Dolphins.

– Det är snabba ryck och många saker som ska in, både defensivt och offensivt, men jag ska göra det bästa av situationen, säger Person.

Adnan Chuk är nöjd med den kompetente ersättaren.

– Han är en spelare i sina bästa år som hunnit med väldigt mycket i sin karriär. Det är en mycket bra människa och lagspelare. Han har ett kreativt spelsätt och passar in i klubben och vårt tänk väldigt bra. Andreas tillför, som Johnell, en väldigt bra defensiv och är duktig på att sätta press på motståndaren.