Här är alla vinnare på Idrottsgalan

Dolphins kammade hem två kategorier på Idrottsgalan i baskettemplet.

– Det känns bra att vara på hemmaplan, sa Lovisa Hjern som prisades för årets genombrott.

9 februari 2017 22:08

Det var tredje året som NT och Mötesfabriken anordnade Idrottsgalan, för att hylla och uppmärksamma de lokala idrottarna.

Galan har flyttat från Flygeln till Stadium Arena men på scenen var det likadant som tidigare år: Henrik Johnsson som konferencier och NT:s chefredaktör Mats Willner som lite allt-i-allo och uppvärmare.

IFK Norrköping och Dolphins herrlag var på resande fot och därför kunde varken Sebastian Andersson (årets prestation) eller Joakim Kjellbom (årets manlige idrottare) närvara personligen.

Dolphins blev dock även prisat genom Lovisa Hjern, född 1999, som fick utmärkelsen årets genombrott.

– Det känns bra att vara på hemmaplan, sa Lovisa vars lag också var foajévärdar i sin egen hall.

På frågan om när hon valde att fokusera helhjärtat på basket svarade hon:

– Det var två säsonger sedan som jag kände att det här verkligen är något att satsa på. Det är bara att träna hårt och ha tålamod, då kommer resultaten.

Det blev ett par späckade timmar i den ombyggda baskethallen med underhållning från Bruno Mitsogiannis och Peter Johansson, intervju med IFK-legendaren Ove Kindvall, presentationer av jubilerande föreningar, utdelning av NT-guldet till Jessica Samuelsson och inte minst galans egna priser i åtta kategorier.

Hoppstjärnan Malin Baryard-Johnsson, som har tillhört världseliten i omkring 20 år, blev återigen drottning i sin hemstad. Hon utsågs till årets kvinnliga idrottare och fick dela scen med maken Henrik ett par minuter.

– Vi (Malin och hästen Cue Channa) är bättre än någonsin. Vi är extremt snabba och jag ser inga hinder för oss, sa Malin.

– Glöm inte checken. Den är för två, skämtade Henrik.

Tomas och Petra Edhag från Bråvikens Kanotklubb fick utmärkelsen årets eldsjälar för sitt långa och ihärdiga föreningsslit i Lindö.

– Vi försöker gå in med så stort engagemang som möjligt. Vi vill skapa en positiv miljö som är attraktiv så att ungdomarna vill komma till oss, sa Tomas från scenen.

Övriga vinnare på Idrottsgalan blev Jonas Gründer, NGF (årets unga idrottsledare), Mustafa "Musse" Osmanoff, Lindö FF (årets ambassadör) och 40-årsfirande Assyriska IF (årets förening).

Många namn nominerades till de olika kategorierna. Alla fick inte utmärkelsen men på något sätt blev alla ändå en vinnare på Idrottsgalan.

Vinnare på Idrottsgalan

Årets unga idrottsledare: Jonas Gründer, Norrköpings Gymnastikförening.

Årets prestation: Sebastian Andersson, IFK Norrköping.

Årets genombrott: Lovisa Hjern, Norrköping Dolphins.

Årets eldsjäl: Tomas och Petra Edhag, Bråvikens Kanotklubb.

Årets manlige idrottare: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins.

Årets ambassadör: Mustafa "Musse" Osmanoff, Lindö FF.

Årets kvinnliga idrottare: Malin Baryard-Johnsson.

Årets förening: Assyriska IF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh